048074 Aquatic Biology

Details
Department of Veterianary Mikrobiology (2003/2004)
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner
 
Organisation of TeachingLaboratorie, felt og klasseundervisning.Kurset er gratis.
 
Block Placement3-ugerskursus juni
 
Teaching LanguageDanish
 
Restrictions15
 
Course Objectives
Kursets målsætning er at give de studerende et overblik over de naturgivne faktorer, der har betydning for produktionen i det akvatiske miljø. Ligeledes vil deltagerne kunne vurdere de ofte komplekse problemstillinger, som forvaltningen af de akvatiske ressourcer stiller os over for.
 
Course Contents
Kurset omfatter en kortfattet gennemgang af emnerne ferskvands- og havbiologi, fiskebiologi, anatomi og fysiologi hos fisk, fiskesygdomme (bakteriologi, virologi, parasitologi) og toksikologi.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen meddeles i form af forelæsninger, hvor de grundlæggende biologiske forhold ved akvatisk produktion berøres. Ved seminarer inddrages de studerende aktivt i undervisningen. Ved en række praktiske øvelser opnår kursusdeltagerne færdighed i håndtering af en række teknikker inden for fagene. På basis af de opnåede færdigheder vælger de studerende et emne, der udforskes og behandles i en afsluttende kursusrapport, som evalueres. Kursusforløbet gennemføres hovedsageligt på Bornholms Lakseklækkeri i Nexø på Bornholm.
 
Course Coordinator
Kurt Buchmann, kub@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Virology, Immunology and Fish diseases, Phone: 35332700
 
Study Board
Study Committee AHJ
 
Course Scope
lectures20
Colloquia10
practicals30
project work30
preparation50
project work40

180