057518 Plant Biology

Details
Department of Plant Biology
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits9 (ECTS)
Course LevelBSc
 
Examinationwritten examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner

Dates of Exam:
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul Øvelser: 3 timer i 7 uger
 
Block PlacementF5, forår
En dag om ugen i 7 uger kl. 13-16 (hold Ma, Ti, On, To, Fre)

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites035218 Biochemistry
057211 Plant Anatomy
 
Course Objectives
Målet er at give den studerende en grundlæggende forståelse af planters vækst og udvikling og de fysiologiske og biokemiske processer der ligger til grund herfor. Desuden belyses samspil med vækstbetingelser såsom lys, vand og temperatur. Den studerende skal kunne anvende den opnåede viden til problemløsning inden for plantefysiologi og -biokemi.
 
Course Contents
Kurset giver et bredt kendskab til planters molekylære og cellulære processer sat i relation til, hvordan planten fungerer og dynamisk tilpasser sig det omgivende miljø. Kurset illustrerer desuden aktuelle problemstillinger inden for plantebiologien.

Kurset behandler bl.a. følgende centrale emner: Plantens cellevægge, transportprocesser, vandoptagelse, fotosyntese, kulhydrat- og kvælstofomsætning, respiration, vækst og udvikling, hormoner, fotoperiodisme, fotomorfogenese, stressfysiologi, sekundære planteindholdsstoffer og plantebioteknologi.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset omfatter forelæsninger, hvor de grundlæggende emner indenfor fagområder gennemgås og eksempler på aktuelle plantebiologiske problemstillinger tages op. Sideløbende hermed gennemføres en række teoretiske øvelser med gruppebaseret løsning af specifikke opgaver i dialog med underviseren. De enkelte opgaver er koordineret men de emner som behandles i forelæsningerne. I løbet af semestret gennemføres desuden problemorienterede hjemmeopgaver på basis af udvalgt litteratur.
 
Course Litterature
Taiz, L. & Zeiger, E.: Plant Physiology.
 
Course Coordinator
Tom Hamborg Nielsen, thni@life.ku.dk, Department of Plant Biology and Biotechnology/Laboratory for Molecular Plant Biology, Phone: 35333338
 
Study Board
 
Course Scope
lectures42
theoretical exercises21
examination4
project work25
supervision5
preparation173

270