058546 Thematic Course: Crop Growth Factors and Crop Physiology B

Details
Department of Agricultural Sciences
Sub Courses055511 Plantevækstfaktorer og Afgrødefysiologi A
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits24 (ECTS)
Course LevelBSc
 
Examinationoral examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner

50 % af karakter gives for projektrapport



Description of Examination:
50% af karakter gives for mundtlig eksamen
 
Organisation of Teaching4/5 semester efter aftale
 
Block PlacementEsup, efterår
Undervises sammen med 055511 samt efter aftale

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites010611 Statistics, Basic Course
025111 Applied Physics A
035311 Geology and Soil Science
057518 Plant Biology
Statistisk grundkursus, Anvendt fysik A, Geologi og jordbundslære, Plantebiologi.
 
Course Objectives
Temaprojektets formål er at give den studerende en grundlæggende viden om og forståelse af fysiske, kemiske og biologiske tilstande og processer i jord-plante-atmosfæresystemet og deres betydning for afgrøders ernæring, vandhusholdning og vækst samt planteproduktion og ressourceudnyttelse.
 
Course Contents
Temaet er tilrettelagt for studerende med interesse for planteproduktion, ressourceforvaltning og miljøbeskyttelse. I temaet indgår følgende overordnede emner og problemstillinger:1.Plantevækstfaktorer. Fysiske, kemiske og biologiske egenskaber og processer i jord samt afgrødeklima og tilstande og processer i atmosfæren. 2.Afgrødefysiologi. Planters vandstatus og ernæringsfysiologi, planters vand- og næringsstofoptagelse, samt afgrøders udveksling af stof og energi med omgivelserne.3.Planteproduktion og ressourceudnyttelse. Planteproduktion, planteproduktkvalitet samt afgrøders udnyttelse af solenergi, vand og næringsstoffer.Den studerende opnår et indgående kendskab til anvendte begreber, metoder og fagudtryk, og forståelse af relevante processer og mekanismer i systemet. Den studerende bliver i stand til at beskrive jord-plante-atmosfæresystemets enkelte elementer og systemet som helhed, og i stand til at anvende den erhvervede viden og forståelse til kvalitativ analyse og vurdering af problemstillinger vedrørende plantevækstfaktorer, afgrøders ernæring og vandhusholdning og planteproduktion.Temaprojektet er væsentligt for fag, der vedrører planteproduktion inden for landbrug, havebrug og skovbrug, og for fag, der vedrører ressourceforvaltning og miljøbeskyttelse. Temaprojektet er grundlæggende for specialisering inden for områderne plantevækstfaktorer, jord og vand i planteproduktionen, planteernæring, ressourceforvaltning og miljøbeskyttelse..
 
Teaching And Learning Methods
Kurset er struktureret som et temaprojekt. Den skemalagte undervisning omfatter 56 forelæsninger samt 96 timer med praktiske laboratorieøvelser og teoretiske øvelser. Ved forelæsningerne gives en afrundet fremstilling af centrale problemstillinger. Ved laboratorieøvelser indlæres metoder og principper, og ved teoretiske øvelser uddybes problemer inden for udvalgte emner.Projektarbejdet foregår i grupper af ca. 4 studerende og indledes ved semestrets start med gruppeinddeling og emnevalg. Gruppen udarbejder i løbet af de første 4 uger et skriftligt projektoplæg, som godkendes af gruppens vejleder. I projektet kan inddrages eksperimentelle elementer, som gennemføres ved hjælp af metoder indøvet ved laboratorieøvelserne.Det selvstændige projektarbejde gennemføres primært i sidste halvdel af semestret og afsluttes med øvelsesseminarer. Eksamen omfatter bedømmelse af projektrapport, herunder mundtlig fremlæggelse, samt mundtlig prøve.
 
Course Litterature
Jensen, H.E. og Jensen, S.E. (2001): Jordfysik og jordbrugsmetereologi. Det fysiske miljø for plantevækst. DSR ForlagMarschner, H. (1995): Mineral Nutrition of Higher Plants. Academic Press
 
Course Coordinator
Henry Elis Jensen, hej@life.ku.dk, Department of Agricultural Sciences/Environment, Resources and Technology, Phone: 3528
Jan Kofod Schjørring, jks@life.ku.dk, Department of Agriculture and Ecology/Plant and Soil Science, Phone: 35333495
 
Study Board
 
Course Scope
lectures42
theoretical exercises48
practicals48
preparation284
examination54
project work244

720