058598 Thematic Course: Crop Production and the Environment

Details
Department of Agricultural Sciences
Department of Ecology   0 %
  0 %
Department of Plant Biology   0 %
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits24 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationoral examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Temaprojekt rapport 50% af karakter Planlægningsopgave 16% af karakter



Description of Examination:
Mundtlig eksamination 34% af karakter
 
Organisation of Teaching4/5 semester efter aftale
 
Block PlacementFsup, forår
Efter aftale

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesJord og vand i plantepr., Landbrugsmask., Landbrugets plantekult. / Afgrødelære, Planternes ern. i land- og h., Miljø, naturres. og jordbrug, Terrestr. miljøkemi, Landbrugszool., Almen Plantepat. og Ukrudtslære. NB! Studieaktivitet i mindst 5 discipliner
 
Course Objectives
Det er målet at analysere og planlægge miljøvenlig og hensigtsmæssig arealanvendelse og planteproduktion gennem syntese og anvendelse af viden og forståelse, opnået ved tidligere studieaktiviteter og i dette tema. Temaet behandler derfor abiotiske og biotiske faktorer og vekselvirkninger mellem disse i relation til ressourceudnyttelse, afgrødeproduktion, produktkvalitet, miljøpåvirkninger og produktionsøkonomi i forskellige sædskifter og driftsformer, traditionelle - økologiske.
 
Course Contents
Ud over temaprojektet, som udgør 50% af temakurset, gennemføres øvelser og en planlægningsopgave for at indlære metoder og principper i anvendelse af forskellige hjælpeværktøjer til planlægning af planteproduktion i miljøvenlig jordbrug eller planlægning af arealanvendelse med et specifikt miljømål. PC-programmet 'Bedriftsløsningen' og jord-plante-atmosfære simuleringsmodellen 'DAISY' vil blandt andre indgå.Lærere ved de involverede institutter er vejledere samt undervisere i, hvordan de faglige principper og værktøjer gøres operative og anvendes ved planlægningen af arealanvendelse, planteproduktion og miljøbeskyttelse. Af landskonsulenter fra Landbrugets Rådgivningscenter forelæses, hvordan den aktuelle planteproduktion planlægges i dansk landbrug.I temaet indgår 7 planlægningsområder, som behandler krav til samt virkninger af og samspil mellem 1) arealanvendelse, 2) sædskifte, 3) jordbearbejdning, 4) planternes ernæring og gødskning, 5) afgrødernes vandforsyning, 6) plantebeskyttelse (plantesygdomme, skadedyr og ukrudt), og 7) mekanisering, herunder mulighederne i præcisionsjordbrug.Ved planlægning af en hensigtsmæssig arealanvendelse og planteproduktion ud fra en helhedsbetragtning, skal disse planlægningsområder altid optimeres i relation til deres krav og virkninger på ressourcer, produktion, kvalitet, miljø og produktionsøkonomi med henblik på bæredygtig, miljøvenlig og etisk acceptabel jordbrug.Temaet giver således mulighed for at samle alle aspekter, der ligger til grund for en analyse og planlægning af arealanvendelse, planteproduktion og miljø.De opnåede kvalifikationer er af grundlæggende betydning for kandidater med beskæftigelse inden for rådgivning, forskning, undervisning, salg, tilsyn eller offentlig administration vedrørende arealanvendelse, planteproduktion og miljø. Kurset er ligeledes væsentlig for studerende, der ønsker at specialisere sig i agroøkologi, kulturteknik, planternes ernæring, ukrudtslære, plantesygdomme, skadedyr, jordbrugsteknik eller miljøbeskyttelse.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen lægger vægt på problemorienterede og projektorganiserede studie- og undervisningsformer. Kurset indledes med diskussion af aktuelle og fremtidige problemstillinger i samspillet mellem arealanvendelse, planteproduktion og miljø. Der foretages samtidigt valg af temaprojektemne og dannelse af studentergrupper. På en 2 dages ekskursion indsamles bl. a. data og information til øvelser og en planlægningsopgave således at metoder og principper i anvendelse af forskellige hjælpeværktøjer til planlægning af planteproduktion i miljøvenlig jordbrug eller planlægning af arealanvendelse med et specifikt miljømål kan indlæres.Projektarbejdet foregår i grupper af max. 5 studerende. Efter gruppeinddeling og emnevalg ved semestrets start, udarbejder gruppen et skriftligt projektoplæg. Projektet skal indeholde mindst 3 planlægningsområder enten med en planteproduktionsmæssig eller en miljømæssig fokus. Det selvstændige projektarbejde gennemføres primært i sidste halvdel af semesteret med eller uden kontakt til ekstern virksomhed, f.eks. landmænd, rådgivningskontorer og andre offentlige eller privat virksomheder. Projektarbejdet skal resultere i en rapport, der dokumenterer de opnåede kvalifikationer og tilfredsstiller eventuelle specifikke målgrupper. Projektet evalueres for hver af gruppens medlemmer på grundlag af projektrapporten og individuel mundtlig fremlæggelse, diskussion og eksamination.
 
Course Litterature
Litteratur fra forudsætningsfag samt materiale som udleveres under kurset.
 
Course Coordinator
Peter Esbjerg, pe@life.ku.dk, Department of Agriculture and Ecology/Section of Zoology, Phone: 35332686
Error. Person Not Found 
Hans Christian Bruun Hansen, haha@life.ku.dk, /VIVA - Knowledge about Water, Phone: 3528
Hans Jørgen Lyngs Jørgensen, hjo@life.ku.dk, Department of Plant Biology and Biotechnology/Plant Pathology Section, Phone: 35332323
 
Study Board
 
Course Scope
lectures54
theoretical exercises35
practicals35
preparation192
examination12
Colloquia24
Excursions36
project work332

720