076360 Madens sociologi

Detaljer
Ins. for Human Ernæring
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenbedømmelse af projektrapport


Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur

Seminarfremlæggelser
 
Rammer for undervisningForelæsninger/seminarer: 1/2 skemamodul pr. uge. Øvelser: 2 timer pr. uge.
 
BlokplaceringE5, efterår
I E5 undervises kun fredag Øvelser fredag 13-15

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætningerLevnedsmiddelbacheloruddannelse eller tilsvarende
 
Begrænset deltagerantal30
 
Kursets målsætning
Kursets målsætning er, at den studerende opnår
indsigt i a) sociale, kulturelle og
samfundsmæssige aspekter af maden i
konsumptionssfæren og i b) de
samfundsvidenskabelige metoder, som benyttes
indenfor madsociologien.
Efter at have gennemgået kurset, skal den
studerende kunne vurdere madrelaterede
problemstillinger i et socialt og kulturelt
perspektiv og vurdere metodiske spørgsmål i
forbindelse med samfundsvidenskabelige
problemstillinger.
 
Kursusindhold
Madkultur og spisevaner; måltiders struktur og
indhold; madproduktion i husholdningen; madens
betydninger i hverdagen; social og kulturel
prægning af præferencer; mad og køn;
sundhedshensyn i dagligdagens madvaner;
kvantitative og kvalitative metoder indenfor
adsociologien. Tyngdepunktet i kurset vil være et
projekt, hvor de studerende gruppevis gennemfører
et pilotprojekt til en empirisk undersøgelse
indenfor et emne, de selv har valgt og afgrænset.
 
Undervisningsform
Kurset består af en kombination af forelæsninger og seminarer samt projektarbejde i grupper.
 
Litteraturhenvisninger
Videnskabelige artikler og bøger.
Litteraturliste udleveres ved kursusstart.
 
Kursusansvarlig
Lotte Holm, loho@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Fødevaresociologi, Tlf: 35332496
 
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger27
teoretiske øvelser40
forberedelse23
projektarbejde90

180