Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 12 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||
Eksamen | mundtlig eksamen Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur Løbende evaluering og mundtlig prøve i projektrapport | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | ½ skemamodul pr. uge samt projektarbejde | ||||||||||||||
Blokplacering | Fsup, forår Forelæsning tirsdag 11.10-12.30 Øvelser efter særlig plan | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 076319 Makronæringsstoffer 076341 Mikronæringsstoffer | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
At give de studerende grundlag for: a) at forholde sig kritisk til den videnskabelige litteratur indenfor forskellige områder afhængigt af kursets titel b) at gennemanalysere en problemstilling indenfor temakursets emne c) at formidle denne viden. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Kurset er et ernæringstværfagligt kursus, med emner indenfor kost og velfærd. Kurset indledes med indføring i litteratursøgning og gruppe-dannelse. Tilpasning af projekttitel afgøres i samråd med vejleder. Der er forelæsningsrække med understøttende redskaber til projektarbejdet. Sideløbende med en øvelse indenfor en central laboratoriemetode, som afrapporteres gruppevis. Hovedvægten i kurset lægges på gruppebaseret projektarbejde. Projektarbejdet afsluttes med en skriftlig projektrapport som fremlægges ved en mundtlig eksamen. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Gruppearbejde i selvvalgte grupper med understøttende forelæsningsrække. Projektrapport udarbejdes primært under vejledning af vejleder, men den kursusansvarlige kan involveres. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Shils M.E., Olson J.A., Shike M. & Ross, A.C. Modern nutrition in health and disease. 9th ed., Williams & Wilkins, Baltimore 1999, ISBN 0-683-30769-X | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Søren Toubro, soeren.toubro@hh.hosp.dk, Institut for Human Ernæring/Sygdomsforebyggende ernæring, Tlf: 3528 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||