078566 Tema: Human ernæring: Kost og velfærdssygdomme

Detaljer
Ins. for Human Ernæring
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi12 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenmundtlig eksamen


Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur

Løbende evaluering og mundtlig prøve i projektrapport
 
Rammer for undervisning½ skemamodul pr. uge samt projektarbejde
 
BlokplaceringFsup, forår
Forelæsning tirsdag 11.10-12.30 Øvelser efter særlig plan

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger076319 Makronæringsstoffer
076341 Mikronæringsstoffer
 
Kursets målsætning
At give de studerende grundlag for:
a) at forholde sig kritisk til den videnskabelige litteratur indenfor forskellige områder afhængigt af kursets titel
b) at gennemanalysere en problemstilling indenfor temakursets emne
c) at formidle denne viden.
 
Kursusindhold
Kurset er et ernæringstværfagligt kursus, med emner indenfor kost og velfærd. Kurset indledes med indføring i litteratursøgning og gruppe-dannelse. Tilpasning af projekttitel afgøres i samråd med vejleder. Der er forelæsningsrække med understøttende redskaber til projektarbejdet. Sideløbende med en øvelse indenfor en central laboratoriemetode, som afrapporteres gruppevis. Hovedvægten i kurset lægges på gruppebaseret projektarbejde. Projektarbejdet afsluttes med en skriftlig projektrapport som fremlægges ved en mundtlig eksamen.
 
Undervisningsform
Gruppearbejde i selvvalgte grupper med understøttende forelæsningsrække. Projektrapport udarbejdes primært under vejledning af vejleder, men den kursusansvarlige kan involveres.
 
Litteraturhenvisninger
Shils M.E., Olson J.A., Shike M. & Ross, A.C. Modern nutrition in health and disease. 9th ed., Williams & Wilkins, Baltimore 1999, ISBN 0-683-30769-X
 
Kursusansvarlig
Søren Toubro, soeren.toubro@hh.hosp.dk, Institut for Human Ernæring/Sygdomsforebyggende ernæring, Tlf: 3528
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger21
praktiske øvelser46
forberedelse46
projektarbejde240
eksamen7

360