078566 Thematic Course: Human Nutrition: Diet and Lifestyle Disease

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits12 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationoral examination


Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Løbende evaluering og mundtlig prøve i projektrapport
 
Organisation of Teaching½ skemamodul pr. uge samt projektarbejde
 
Block PlacementFsup, forår
Forelæsning tirsdag 11.10-12.30 Øvelser efter særlig plan

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076319 Macronutrients
076341 Micronutrients
 
Course Objectives
At give de studerende grundlag for:
a) at forholde sig kritisk til den videnskabelige litteratur indenfor forskellige områder afhængigt af kursets titel
b) at gennemanalysere en problemstilling indenfor temakursets emne
c) at formidle denne viden.
 
Course Contents
Kurset er et ernæringstværfagligt kursus, med emner indenfor kost og velfærd. Kurset indledes med indføring i litteratursøgning og gruppe-dannelse. Tilpasning af projekttitel afgøres i samråd med vejleder. Der er forelæsningsrække med understøttende redskaber til projektarbejdet. Sideløbende med en øvelse indenfor en central laboratoriemetode, som afrapporteres gruppevis. Hovedvægten i kurset lægges på gruppebaseret projektarbejde. Projektarbejdet afsluttes med en skriftlig projektrapport som fremlægges ved en mundtlig eksamen.
 
Teaching And Learning Methods
Gruppearbejde i selvvalgte grupper med understøttende forelæsningsrække. Projektrapport udarbejdes primært under vejledning af vejleder, men den kursusansvarlige kan involveres.
 
Course Litterature
Shils M.E., Olson J.A., Shike M. & Ross, A.C. Modern nutrition in health and disease. 9th ed., Williams & Wilkins, Baltimore 1999, ISBN 0-683-30769-X
 
Course Coordinator
Søren Toubro, soeren.toubro@hh.hosp.dk, Department of Human Nutrition/Preventive Nutrition, Phone: 3528
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures21
practicals46
preparation46
project work240
examination7

360