096621 Patent course

Details
Department of Plant Biology
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits3 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger og biblioteksøvelser
 
Block PlacementE1, efterår
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites058568 Theme: Experimental Molecular Biology
045121 Molecular Genetics
056918 Plant Physiology
Et af ovennævnte kurser
 
Course Objectives
Efter gennemførelse af kurset vil de studerende kende til grundprincipperne for patentering og patenteringsprocessen. De vil forstå nøglebegreber som opfindelseshøjde og nyhedskriteriet. De studerende vil opnå indsigt i brugen af patenter som strategisk instrument for højteknologisk virksomhed, og de vil selv kunne anvende patenter som kilde til information på linie med den videnskabelige litteratur.
 
Course Contents
Kurset lægger hovedvægten på beskyttelse af bioteknologiske opfindelser som frembyder særlige problemer for opfindelseshøjde og nyhedsværdi idet disse opfindelser ofte bygger på genetisk information, som er tilgængelig via offentligt finansierede genomprojekter, the Human Genome Project og the Arabidopsis Genome Project for eksempel. Kurset vil introducere de studerende til hvad patenter og patenterbare opfindelser er, og de etiske overvejelser som patenter på liv medfører, vil blive diskuteret.
Principielle forskelle mellem europæisk og nordamerikansk patentlovgivning vil blive behandlet, ligesom behandlingen af patenter i de to systemer vil blive gennemgået. Udarbejdelse og opbygning af en patentansøgning gennemgås, herunder de økonomiske forhold, gebyrer og patentagentudgifter i forbindelse med indlevering af patentansøgning.
Anvendelse af patentdatabaser, emnesøgninger online og nyhedsundersøgelse gennemgås.
Forskere på offentlige læreanstalter, herunder studerende som deltager i forskningsprojekter, er underkastet Lov om opfindelser ved offentlige forskningsinstitutioner, og med dette udgangspunkt diskuteres forskeren som opfinder. Når forskere indgår med industripartnere i Europæisk forskningssamarbejde, gælder yderligere et sæt af regler for industripartneres førsteudnyttelsesret. De studerende introduceres i denne forbindelse til principperne for udfærdigelse af aftaler som præciserer pligter og rettigheder i internationalt forskningssamarbejde.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen gives som 11 dobbeltforelæsninger med interne og eksterne forelæsere plus to dobbeltforelæsninger på KVL's Bibliotek med praktiske øvelser i søgning i patentdatabaser. Kredsen af undervisere vil omfatte gæsteforelæsere fra den bioteknologiske industri og fra et større, dansk patentbureau.
 
Course Coordinator
Henrik Vibe Scheller, hvs@life.ku.dk, Department of Plant Biology and Biotechnology/Laboratory for Molecular Plant Biology, Phone: 35333353
Error. Person Not Found 
 
Study Board
 
Course Scope
lectures21
project work40
preparation19
supervision10

90