098014 Projekteringsprocedure

Detaljer
Inst. for Økonomi, Skov og Landskab (2003/2004)
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenbedømmelse af projektrapport


Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur
 
Rammer for undervisning3 ugers kursus (januar)
 
Blokplacering3-ugers kursus januar
 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger085518 Anlægsgartneri
115428 Landskabsplanlægning & tegning
 
Kursets målsætning
Kurset omfatter de administrative, juridiske og økonomiske sider ved en sags gennemførelse herunder aftaler mellem bygherre, rådgiver og entreprenør, samt administration af et sagsforløb med tilhørende styringsdokumenter. Kursets undervisning er bygget op omkring et vanligt projektforløbs forskellige faser og koblet sammen med en virkelig, større sag. Undervisningen tager sit udgangspunkt i den gældende lovgivning og aftalesæt samt kutymer inden for rådgivnings- og byggebrancen.
 
Kursusindhold
Kurset skal gøre den studerende fortrolig med følgende emner og de dokumenter, som knytter sig hertil:
Projekteringsprocessens faser i et normalt projekteringsforløb i henhold til ABR 89 og PLR´s ydelsesbeskrivelse for landskabsarkitekt-virksomhed. Herunder at få overblik over de forskellige landskabsarkitektydelser i et projekt samt at få indsigt i opbygning af rådgivnings-aftaler og forskellige honorarformer.
Prisdannelsen i forslags- og projektfasen med metoder til kalkulation af overslag.
En byggesagforvaltning med kobling til byggeriets juridiske spilleregler i form af AB 92, lov om licitation m.v. samt give en indføring i hvad en udbudsfase rummer.
Rammerne for en byggesags styring med vægt på tidsstyring, kvalitetssikring og betaling for de udførte ydelser i en byggesag.
Udbud, prisindhentning og kontrahering.
Et projekts realisering i udførelsesfasen med landskabsarkitektens projektopfølgning, byggestyring, tilsyn, kvalitetskontrol samt aflevering.

Kurset henvender sig til den studerende, der i bred forstand ønsker at praktisere som landskabsarkitekt.
 
Undervisningsform
Kursets emner præsenteres i en række forelæsninger og bearbejdes derefter af de studerende ved øvelser i grupper omkring en gennemgående case. Arbejdet diskuteres med fremlæggelser. Projektrapporten skal indeholde de gennemførte øvelser og en skriftlig bearbejdning af de gennemgåede emner, som demonstrerer deltagerens viden.
 
Litteraturhenvisninger
Se hjemmesiden: http://www.kursus.kvl.dk/pp/
 
Kursusansvarlig
Jens Balsby Nielsen, jbn@life.ku.dk, Center for Skov, Landskab og Planlægning/Parker og Urbane Landskaber, Tlf: 35331781
 
Studienævn
Studienævn FL
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger15
praktiske øvelser160
ekskursioner5

180