E0201230 Bioteknologi

Detaljer
Inst. for Plantebiologi
Tidligst mulig placering1 til 6
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeBachelorkursus
 
Eksamenbedømmelse af projektrapport


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur
 
Rammer for undervisning3-ugers kursus (januar)
 
UndervisningssprogDansk
 
Kursets målsætning
At give deltagerne en forståelse af og indsigt i den erhvervsmæssige og forskningsmæssige udnyttelse af bioteknologien. Deltagerne vil herudover få et kendskab til danske firmaer der arbejder med bioteknologi samt grundforskning som den foregår på KVL. Et vigtigt element er at belyse samspillet mellem forskning på højere læreranstalter og industrien.
 
Kursusindhold
Den bioteknologiske forskning og den erhvervsmæssige udnyttelse af forskningsresultater er er en af de hurtigst voksende fagområder. Kurset er tænkt som et tilbud til de studerende der gerne vil have kendskab til hvilke firmaer og forskningsgrupper der arbejder med bioteknologi, hvorledes firmaer kan udnytte forskningsresultater samt hvilke krav der stilles til nye medarbejdere. Den erhvervede indsigt kan medvirke til profilering på bacheloruddannelsen og kandidatuddannelsen.
 
Undervisningsform
Undervisningen veksler mellem diskussioner, forelæsninger, ekskursioner og gruppearbejde. Diskussionerne vil være baseret på mediernes omtale af og stillingtagen til bioteknologien. De studerende vil herudover blive inddelt i arbejdsgrupper der skal analysere en række bioteknologiske firmaers fagprofil, og gennem firmabesøg belyse hvorledes firmaerne benytter bioteknologien. Herudover skal arbejdsgrupperne også belyse hvilke større bioteknologiske forskningsprojekter der arbejdes med på KVL, og hvorledes denne forskning er relateret til erhvervet. I løbet at kurset vil der blive afholdt en række forelæsninger hvor der vil blive fokuseret på forskellige sider af den erhvervsmæssige udnyttelse af bioteknologien. Grupperne sammenskriver deres arbejde til to rapporter, en over de bioteknologiske firmaer og en over forskningsprojekter på KVL. Kurset afsluttes med rapportfremlæggelse og evaluering i plenum.
 
Kursusansvarlig
Bjarke Veierskov, bv@life.ku.dk, Institut for Plantebiologi og Bioteknologi/Plantefysiologisk/Anatomisk Laboratorium, Tlf: 35333328
 
Studienævn
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger15
ekskursioner20
projektarbejde65
vejledning60
forberedelse20

180