076067 Ernæringsepidemiologi

Detaljer
Ins. for Human Ernæring
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenskriftlig prøve


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur

Eksamensdatoer:
 
Rammer for undervisningForelæsninger/seminarer: 1/2 skemamodul pr. uge. Teoretiske øvelser: 3 timer pr. uge. Kurset udbydes først i 2004/2005.
 
BlokplaceringE6, efterår
I E6 undervises kun fredag Øvelser fredag 9.30-12.30

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger010611 Statistisk grundkursus
Desuden:Ernæring svarende til levnedsmiddel-bacheloruddannelsen.
 
Kursets målsætning
Kursets primære formål er, at gøre den studerendei stand til at forstå, og forholde sig kritisk overfor, videnskabelige publikationer om sammenhænge mellem ernæring og sundhed/sygdom.Et sekundært formål er, at gøre den studerende i stand til at gennemføre enkle analyser af epidemiologiske data.
 
Kursusindhold
Indføring i epidemiologiens basale principper og metoder, samt deres anvendelse ved vurdering af sammenhænge mellem ernæringsparametre og sundhedsparametre i en befolkning. Kurset omhandler såvel beskrivende som analytisk epidemiologi, men med hovedvægt på de analytiske aspekter, dvs. behandling og fortolkning af epidemiologiske data.
 
Undervisningsform
Kurset består af en kombination af forelæsninger og seminarer samt teoretiske øvelser, hvor der arbejdes med epidemiologiske data.
 
Litteraturhenvisninger
- Hennekens, C.H. & Buring, J.E.: Epidemiology in medicine. Little, Brown & Co., Boston/Toronto, 1987.
- Supplerende materiale i form af specialartikler.
 
Kursusansvarlig
Henrik Friis, hfr@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Børneernæring og International Ernærin, Tlf: 35333860
Error. Person Not Found 
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger21
teoretiske øvelser42
forberedelse42
projektarbejde55
eksamen20

180