076113 Introduction to Fermentation Processes

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationoral examination


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner



Description of Examination:
Dates of Exam:
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge
 
Block PlacementF5, forår
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites045319 
 
Course Objectives
Det er kursets formål at give de studerende et kendskab til (1) de metoder og principper, der har betydning for fermenteringsprocesser, samt til (2) de områder, hvor man i dag anvender fermentering. Kurset vil hermed give de studerende den nødvendige baggrund til at se fermentering i en større sammenhæng og hermed at se nye anvendelsesmuligheder specielt indenfor landbrug og levnedsmiddelindustri.
 
Course Contents
Kurset vil omhandle en generel indføring i metoder og principper bag batch- og kemostatfermenteringer, herunder bl.a. massetransport, fermenteringskinetik og støkiometri. Endvidere behandles: Fermentering indenfor området miljø og energi, f.eks. industriel alkohol, biogas, jordrensning og kompostering. Fermentering til fremstilling af enzymer of farmaceutiske produkter. Fermentering af levneds- og nydelsesmidler. Fermentering til fremstilling af ensilage og andre fermenterede fodermidler samt biologiske bekæmpelsesmidler.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen baseres på forelæsninger, grupperegning og udarbejdelse af 2 projektrapporter (teoretiske) i løbet af semesteret. For udvalgte emner gennemgået ved kursets forelæsninger og udleveret supplerende litteratur eller litteraturhenvisninger udarbejdes rapporter af 15-20 siders omfang. Rapporterne gennemgås i plenum. Der vil endvidere blive afholdt ekskursioner til udvalgte virksomheder.
 
Course Litterature
Artikler fra danske og udenlandske fagtidsskrifter og andre videnskabelige publikationer, som vil danne baggrund for udarbejdelse af projektrapporter og seminarer.
Stanbury et al. (1996): Principles of fermentation technology.
 
Course Coordinator
Nils Arneborg, na@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333266
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures17
Colloquia9
theoretical exercises16
project work123
supervision5
Excursions10

180