076820 Food Plants as Raw Materials

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Løbende evaluering af øvelsesrapport
 
Organisation of TeachingForelæsninger´: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 4 timer pr. uge
 
Block PlacementF3, forår
Torsdag 13-17 eller fredag 8-12

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites035218 Biochemistry
 
Restrictions48
 
Course Objectives
Formålet med dette kursus er at give de studerende kendskab til de enkelte vegetabilske råvarers oprindelse, kemisk sammensætning og anvendelsesmuligheder. Desuden får de studerende kendskab til hvilke kvalitetskrav, der stilles til de enkelte råvarer, og hvordan kvaliteten kan vurderes. De studerende vil herefter have forudsætninger for at vide, hvordan vegetabilske råvarer skal vurderes afhængigt af, om de skal bruges til direkte konsum eller om de skal anvendes til industriel oparbejdning.
 
Course Contents
Kurset omhandler vegetabilske råvarer som frugter, grønsager, kartofler, korn, bælgfrugter (linser, bønner, ærter), nødder og olieholdige frø. Kvaliteten vurderes på grundlag af, om råvaren skal anvendes direkte efter høst, eller om den skal opbevares i kortere eller længere tid, inden den skal anvendes. Der stilles ofte forskellige kvalitetskrav til råvaren afhængigt af, om den skal anvendes til direkte konsum eller om den skal oparbejdes videre til andre levnedsmidler. I kurset får de studerende indsigt i, hvordan råvarekvaliteten kan variere afhængig af art/ sort, dyrkningsforhold og opbevaring efter høst, og hvilke forskellige krav en råvare skal opfylde afhængigt af anvendelsesområde. Der undervises i, hvordan kvaliteten af de enkelte råvarer kan måles og vurderes gennem brug af de vigtigste analysemetoder i form af praktiske øvelser.

Efter gennemgang af kurset vil den studerende være i stand til:

* vejlede med hensyn til anvendelse af og opbevaring af vegetabilske råvarer
* beskrive hvordan en given råvare skal kvalitetsvurderes afhængigt af anvendelsen
* at kende sammenhængen mellem den kvalitet, der kan ses, smages og måles, og de påvirkninger, som produktet har været udsat for.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen sker gennem forelæsninger, øvelser, seminarer, ekskursioner og udarbejdelse af et mindre projekt. Der skal udarbejdes rapporter over de praktiske øvelser, samt en projektrapport, som skal danne baggrund for et seminar og som bedømmes ved ekstern censur.
 
Course Litterature
Hansen Åse, Mikael Agerlin Pedersen og Leif Poll. Vegetabilier som råvare, frugt, grønsager, kartofler og korn. Seneste udgave. DSR forlag.
 
Course Coordinator
Error. Person Not Found 
Leif Poll, lep@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333240
Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333241
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures36
practicals42
Excursions6
project work66
supervision4
preparation26

180