078018 Introduction to Food Production

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelBSc
 
Examinationoral examination


No aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner



Description of Examination:
 
Organisation of Teaching3-ugers kursus, ekskursioner (delvist studenterfinansieret) projektarbejde, seminar, posterudstilling
 
Block Placement3-ugers kursus januar
 
Teaching LanguageDanish
 
Course Objectives
Kursets formål er at give den studerende en grundlæggende baggrund for forståelse af levnedsmiddelproduktionens erhvervsmæssige forudsætninger i DK, EU og den øvrige verden ud fra geografiske, politiske, økonomiske og økologiske synspunkter. Desuden er målet med kurset at beskrive landbrugets og fiskeriets industrialisering i relation til råvareproduktionens kvalitet og kvantitet.
Kurset vil tjene som pædagogisk introduktion til projekt og posterrapportering og til mundtlig præsentation.
 
Course Contents
Ved kursets afslutning vil den studerende være i stand til at forstå forudsætningerne for levnedsmiddelproduktionen og dens samspil med det øvrige samfund. Kurset giver indsigt i erhvervslivet.
Kurset er centralt for alle levnedsmiddelkandidater uanset senere ansættelse. Det er et fælles kursus for alle levnedsmiddelingeniørstuderende (KVL og DTU).
Kurset har til formål at give de studerende et grundlag for at vælge erhvervsretning samt et tværfagligt grundlag for en fortsættelse af studiet. Kurset har tillige formålet at fremme samarbejdet mellem og kendskabet til DTU og KVL-miljøerne indenfor LMC.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset er bygget op som en række seminarer med indlæg fra undervisere ved KVL, DTU samt repræsentanter fra dansk levnedsmiddelindustri og relevante organisationer. Der udbydes en række forelæsninger af KVL og DTU, som en introduktion til råvarekvalitetsområdet og passende litteratur defineres. De centrale problemstillinger vil blive belyst gennem 4 dages ekskursioner til den lokale levnedsmiddelindustri i en udvalgt egn, fordelt på hold af max. 25 personer. Der skal laves gruppearbejde om et givet tema. Med udgangspunkt i dette, skal der laves en skriftlig rapport, der fremlægges med et mundtligt indlæg og en posterudstilling. Kurset starter med en introduktionsforelæsning i september. Samtidigt dannes projektgrupper og opgaver uddeles. I grupperne skal studenter fra både DTU og KVL samarbejde for at lære hinandens miljøer at kende. Grupperne skal indsamle materiale til projektarbejdet i løbet af efteråret (fra aviser, biblioteker, industrier og organisationer). Der afsættes 1-2 dage i begyndelsen af kurset i januar til undervisning i, hvordan man laver en poster og en projektrapport, og hvordan man kan disponere sit mundtlige indlæg i forbindelse med fremlæggelsen. I denne del af kurset vil undervisere fra KVL deltage (MOP). Ekskursionerne samt godkendt rapport, poster og seminarer er obligatoriske for at kunne bestå kurset.
 
Course Litterature
"Talegaver" af Peter Stray Jørgensen.
"Introduktion til levnedsmiddelteknologien - Vegetabilske næringsmidler" af Poul Erner Andersen og Jørgen Risum.(Bind 2).
"Introduktion til levnedsmiddelteknologien - Animalske næringsmidler" af Poul Erner Andersen og Jørgen Risum (Bind 3).
"Vejledning til rapportskrivning vedr.: 6 points projektopgaver"
"Endnu en rapport om rapportskrivning"
"Lille kursus i teknik ved formidlingsforedrag"
 
Course Coordinator
Lars Munck, lmu@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333358
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures40
theoretical exercises20
Excursions120

180