078028 Packaging of Foods

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner
 
Organisation of Teaching3-ugers kursus (juni)
 
Block Placement3-ugerskursus juni
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076711 Food Chemistry
071213 
071214 
27711 DTU kursus
 
Course Objectives
Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende viden om emballering af levnedsmidler, herunder forståelse for samspil mellem emballage, emballeringsmetode og det emballerede levnedsmiddel.
 
Course Contents
Kurset vil omhandle: Emballager fremstillet af papir/pap, metaller, glas og plast- og biopolymerer; fremstilling af plast; permeabilitet samt optiske og mekaniske egenskaber af plastpolymerer; migration af plastpolymerer; tryk på emballage; nedbrydningsreaktioner i og holdbarhed af levnedsmidler; vakuum pakning; modificeret atmosfære pakning, sous vide teknologi, aktiv emballering og spiselig film; pakning af forskellige levnedsmiddeltyper (kød, fisk, mælk, cerealier m.v.); sikkerhedsmæssige og lovgivningsmæssige aspekter af pakning; emballage som salgsparameter.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset omfatter en række oversigtsforelæsninger, teoretiske opgaver, projektarbejde samt ekskursion. Projekterne foregår i hold af 3-4 personer. Hvert hold udarbejder en rapport med besvarelse af en teoretisk opgave. Rapporten danner grundlag for den mundtlige eksamen.
 
Course Litterature
Kompendium og udleveret materiale
 
Course Coordinator
Leif Horsfelt Skibsted, ls@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Chemistry, Phone: 35333221
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures40
project work80
Excursions12
preparation28
examination10
supervision10

180