112188 Joint Town Planning Course

Details
Study Administration
Earliest Possible Year
Duration2 semesters
 
Credits15 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationoral examination


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, external examiner



Description of Examination:
Gruppeeksamen i maj 2004.
 
Organisation of TeachingForelæsninger og projektarbejde i grupper
 
Teaching LanguageDanish
 
Restrictions30 (6 fra KVL). Hvis holdet ikke er fyldt op, kan der optages flere fra KVL
 
Course Objectives
Målet med Læreanstalternes Fælles Byplankursus er:
· at give kursisterne kendskab til byplanlægningens rammer, virkemidler, utopier samt aktuelle såvel som klassiske problemstillinger.
· at træne kursisterne i tværfagligt projektarbejde herunder udarbejdelse og formidling af helhedsorienterede plan- og løsningsforslag i forhold til konkrete byplanmæssige problemstillinger.
 
Course Contents
Byplanlægning handler ikke kun om fysiske planer; om at lokalisere funktioner hensigtsmæssigt; i dag gælder det helhedsorienteret byplanlægning, dvs. planlægning spændende fra infrastrukturel- over byøkologisk til social planlægning. Det er således kendetegnende, at byplanlægningen går på tværs af faggrænser. Derfor er det afgørende at fremtidens byplanlæggere mestrer tværfagligt samarbejde.

Kurset henvender sig således til studerende, der har interesse for by- og samfundsplanlægning - og som ikke mindst har lyst til at afprøve og udvikle deres samarbejdsevner i et spændende tværfagligt miljø.

Årets tema: Ørestad - mellem vision og realitet!

Ørestad reflekterer en række aktuelle forandringsprocesser og er derfor et velegnet udgangspunkt for det tværfaglige studium af byen. Ørestad er en ny måde at tænke by på. Den repræsenterer et forsøg på at danne billeder af det post-industrielle byprojekt - en vidensproducerende by. Den afspejler en ny og mere offensiv og strategisk tænkning i forhold til det offentliges rolle:
- nye organisationsformer og nye samarbejdsformer mellem private og offentlige aktører
- nye forestillinger om regioner og deres udviklingsdynamik
- nye forestillinger om arkitekturens betydning og kvaliteten af det byggede miljø.
Gennem disse nyorienteringer skaber den også nye konflikter og nye brudlinier i forhold til opfattelsen af de demokratiske processer og i opfattelsen af byen. Den skaber nyorienteringer i byens rumlige strukturer, nye forbindelser og nye grænser. Den forsøger at skabe nye bymæssige rum, men er samtidig mere end nogensinde afhængig af markedet og konsumsfæren i realiseringen af disse rum.
Ørestad er ved at blive til. Der er resultater og gennemførte processer, resulterende konflikter og kvaliteter, der kan studeres. Men der er også masser af rum, bebyggelser, koblinger og processer som endnu mangler at blive besluttet samt at finde deres form. Det er heri udfordringen ligger på årets kursus!

På LFB bliver kursisterne sammensat i tværfaglige grupper, der frit kan vælge en problemstilling indenfor årets tema at skrive projekt om. Projektarbejdet understøttes af en tværfaglig forelæsningsrække, hvor årets tema belyses praktisk og teoretisk.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset begynder den 22. september 2003 og strækker sig over 2 semestre med undervisning mandag fra kl. 13.00 - 15.00 og torsdag fra kl. 15.00 - 17.00. I uge 42 afholdes en studietur til Holland. Deltagerbetaling ca. 1200,- kr. Kursusansvarlig Kursusleder: Lene Okholm KVL-kontakter: Flemming Frandsen, Rektoratet Louise Axholm, studenterrepræsentant Information og tilmelding Tilmelding skal ske senest fredag d. 15. august 2003 til selve kursusstedet. BEMÆRK at tilmelding ikke kan ske på KVL. Kontakt kursuslederen for yderligere information. Første kursusgang er mandag d. 22. september 2003. Der afholdes informationsmøder på hhv. Julius Thomsens Plads 10 mandag d. 22. maj og på Kunstakademiets Arkitektskole, Philip de Langes Allé 10 mandag d. 11. august begge dage kl. 15.00 -17.00. Se også vores hjemmeside: www.lfkurser.dk/lfb Adresse indtil 1. juli 2003: Læreanstalternes Fælles Byplankursus Handelshøjskolen i København Julius Thomsens Plads 10, 2. sal 1925 Frederiksberg Tlf.: 38 15 38 43 E-mail: lfb@cbs.dk Homepage: http://www.lfkurser.dk/lfb/ Adresse efter 1.juli 2003: Læreanstalternes Fælles Byplankursus Kunstakademiets Arkitektskole Philip de Langes Allé 10 1435 Kbh. K Tlf.: 3268 6633 E-mail: lfb@karch.dk
 
Course Litterature
Tekster til forelæsningerne er samlet i et kompendium. Derudover afgøres pensum for de enkelte grupper af den litteratur, der er relevant i deres respektive projektarbejde.
 
Course Coordinator
Lene Okholm, lfb@cbs.dk, Education an Students/, Phone: 3528
 
Study Board
Study Committee FL
 
Course Scope
lectures100
project work200
preparation150

450