048017 Aquaculture

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner
 
Organisation of TeachingUdgifter må indberegnes idet kursusforløbet primært gennemføres på Bornholms Lakseklækkeri i Nexø.
 
Block Placement3-ugers kursus januar
 
Teaching LanguageDanish
 
Restrictions15
 
Course Objectives
Målet med kurset er at de studerende opnår et overblik over de faktorer, der har indflydelse på den globale akvakulturproduktion.
 
Course Contents
Kurset omfatter en bred gennemgang af akvakulturproduktioner i forskellige geografiske områder. Desuden gennemgås fiskens anatomi, fysiologi, ernæring, foderudnyttelse, vækst, immunsystem, sygdomme af viral, bakteriel og parastiær karakter. Der fokuseres ligeledes på vandrensningsteknikker og ressourcegrundlag.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen meddeles i form af forelæsninger, hvor de grundlæggende biologiske forhold ved akvakultur og miljø berøres. Ved seminarer inddrages de studerende aktivt i undervisningen. Ved en række praktiske øvelser opnår kursusdeltagerne færdighed i håndtering af en række teknikker inden for fagene. På basis af de opnåede færdigheder vælger de studerende et emne, der udforskes og behandles i en afsluttende kursusrapport, som evalueres. Kursusforløbet gennemføres hovedsageligt på Bornholms Lakseklækkeri i Nexø på Bornholm.
 
Course Litterature
Buchmann, K. & Bresciani, J. 2001: Introduction to parasitic diseases of freshwater trout. DSR-forlagBuchmann, K. 1999: Fiskens immunsystem. KVL.Buchmann, K. 1995: Parasitter i fisk. Jordbrugsforlaget.
 
Course Coordinator
Kurt Buchmann, kub@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Virology, Immunology and Fish diseases, Phone: 35332700
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Course Scope
lectures20
Colloquia10
practicals30
project work30
preparation90

180