Inst. for Veterinær Patobiologi | |||||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||||
Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||||||
Rammer for undervisning | Laboratorie, felt og klasseundervisning. | ||||||||||||||||
Blokplacering | 3-ugerskursus juni | ||||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | 15 | ||||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||||
Kursets målsætning er at give de studerende et overblik over de naturgivne faktorer, der har betydning for produktionen i det akvatiske miljø. Ligeledes vil deltagerne kunne vurdere de ofte komplekse problemstillinger, som forvaltningen af de akvatiske ressourcer stiller os over for. | |||||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||||
Kurset omfatter en kortfattet gennemgang af emnerne ferskvands- og havbiologi, fiskebiologi, anatomi og fysiologi hos fisk, fiskesygdomme (bakteriologi, virologi, parasitologi) og toksikologi. | |||||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||||
Undervisningen meddeles i form af forelæsninger, hvor de grundlæggende biologiske forhold ved akvatisk produktion berøres. Ved seminarer inddrages de studerende aktivt i undervisningen. Ved en række praktiske øvelser opnår kursusdeltagerne færdighed i håndtering af en række teknikker inden for fagene. På basis af de opnåede færdigheder vælger de studerende et emne, der udforskes og behandles i en afsluttende kursusrapport, som evalueres. Kursusforløbet gennemføres hovedsageligt på Bornholms Lakseklækkeri i Nexø på Bornholm. | |||||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||||
Kurt Buchmann, kub@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen f Virologi, Immunologi og Fiskesygdomme, Tlf: 35332700 | |||||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||||
Studienævn NSN | |||||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||