055922 Videregående planteanvendelse

Detaljer
Skov & Landskab
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenmundtlig eksamen


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur

Eksamensdatoer:

Der gives en samlet karakter for projektrapport og mundtlig eksamen.



Beskrivelse af eksamen:
 
Rammer for undervisning1 skemamodul 5½ øvelsestimer ugentlig
 
BlokplaceringE2, efterår
Mandag 11-17

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger055912 Planteanvendelse
118011 Grafisk præsentationsteknik
 
Kursets målsætning
Kurset Videregående planteanvendelse¹ sigter mod at give de studerende en større viden om anvendelsen af prydplanter, end den viden der er opnået i forudsætningskurset Planteanvendelse¹. Desuden sigtes der mod, at man såvel arkitektonisk som vækstmæssigt - skal kunne kombinere og anvende hele spekteret af planter.

 
Kursusindhold
I kurset Videregående planteanvendelse¹ indgår især urteagtige planter som stauder, sommerblomster, løgvækster, slyngplanter, roser, prydbuske og -træer samt frugttræer og -buske.
For at få større forståelse og indsigt i plantesammensætning analyseres eksisterende plantninger ud fra følgende synsvinkler: Plantningens sammensætning set i forhold til de fysiske, edafiske og arkitektoniske forhold på stedet samt i forhold til brugernes krav.
Under øvelserne udarbejdes planteplaner som egentlige planteplaner, dvs. arbejdstegninger til plantearbejdets udførelse. Planerne skal angive mængder, artssammensætning, fordeling, plantestørrelser og plantetæthed.
Ved kursets afslutning skal den studerende kunne:
Beskrive idé og motiv for plantevalget i den (de) udvalgte øvelsesopgaver. Redegøre for skalaforhold, struktur og i plantesammensætningen og via illustrations-planer entydigt redegøre for placering, antal, latinsk og dansk plantenavn, plantens planteskolestørrelse og kvalitet. Desuden redegøres for etablering og pleje af beplantningen.


 
Undervisningsform
Kurset består af forelæsninger, øvelser og ekskursioner. I forelæsningerne og på ekskursioner formidles viden om planter, eksisterende plantninger beskrives og analyseres ved hjælp af lysbilleder og levende plantemateriale. Ved øvelserne udarbejdes planteplaner.
 
Litteraturhenvisninger
Liste over anbefalet litteratur udleveres ved kursusstart.
 
Kursusansvarlig
Jane Schul, jane@schul.dk, Center for Skov, Landskab og Planlægning/Parker og Urbane Landskaber, Tlf: 45425090
 
Studienævn
Studienævn NSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger42
praktiske øvelser56
forberedelse52
ekskursioner20
eksamen10

180