060021 Husdyrproduktion, Grundkursus

Detaljer
Inst. for Produktionsdyr og Heste
Tidligst mulig placering2
Varighed1 semester
 
Pointværdi9 (ECTS)
KursustypeBachelorkursus
 
Eksamenløbende evaluering


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur
 
Rammer for undervisningForelæsninger: 1 skemamodule pr. uge Øvelser: 4 timer pr uge
 
BlokplaceringF1, forår
Mandag og torsdag 13-15

 
UndervisningssprogDansk
 
Kursets målsætning
Det er kursets mål, at de studerende - på et grundlæggende niveau - opnår forståelse for hvordan forskellige husdyrproduktioner er opbygget og fungerer.
 
Kursusindhold
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene bliver præsenteret og med udgangspunkt i de enkelte arters krav til foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med:

-planlægning af husdyrproduktionssystemer
-budgettering af foderforbrug
-dimensionering af foder- og gødningsopbevaring
-beregning af pladskrav til forskellige grupper af dyr
-dimensionering af nærmiljø, (opstaldning, hygiejne og klimaforhold)
-lokalisering af husdyrproduktionsanlæg
-opstilling af anlægs- og driftsbudgetter for husdyrproduktioner
 
Undervisningsform
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser, ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter som afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes enkeltvis eller i grupper og omfatter eksempler på produktionssystemer til kvæg og svin samt en af de mindre husdyrarter, som får, geder, mink eller fjerkræ.
 
Litteraturhenvisninger
Svinehold - en grundbog. udgave 2004 Landbrugsforlaget.

Malkekvæghold - en grundbog. udgave 2002. Landbrugsforlaget.
 
Kursusansvarlig
Bjarne Schmidt Bjerg, bb@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333586
 
Studienævn
Studienævn NSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger42
teoretiske øvelser56
projektarbejde120
forberedelse44
ekskursioner8

270