060021 Animal production, basic course

Details
Department of Large Animal Sciences
Earliest Possible Year2
Duration1 semester
 
Credits9 (ECTS)
Course LevelBSc
 
Examinationcontinuous evaluation


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodule pr. uge Øvelser: 4 timer pr uge
 
Block PlacementF1, forår
Mandag og torsdag 13-15

 
Teaching LanguageDanish
 
Course Objectives
Det er kursets mål, at de studerende - på et grundlæggende niveau - opnår forståelse for hvordan forskellige husdyrproduktioner er opbygget og fungerer.
 
Course Contents
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene bliver præsenteret og med udgangspunkt i de enkelte arters krav til foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med:

-planlægning af husdyrproduktionssystemer
-budgettering af foderforbrug
-dimensionering af foder- og gødningsopbevaring
-beregning af pladskrav til forskellige grupper af dyr
-dimensionering af nærmiljø, (opstaldning, hygiejne og klimaforhold)
-lokalisering af husdyrproduktionsanlæg
-opstilling af anlægs- og driftsbudgetter for husdyrproduktioner
 
Teaching And Learning Methods
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser, ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter som afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes enkeltvis eller i grupper og omfatter eksempler på produktionssystemer til kvæg og svin samt en af de mindre husdyrarter, som får, geder, mink eller fjerkræ.
 
Course Litterature
Svinehold - en grundbog. udgave 2004 Landbrugsforlaget.

Malkekvæghold - en grundbog. udgave 2002. Landbrugsforlaget.
 
Course Coordinator
Bjarne Schmidt Bjerg, bb@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35333586
 
Study Board
Study Committee NSN
 
Course Scope
lectures42
theoretical exercises56
project work120
preparation44
Excursions8

270