Inst. for Produktionsdyr og Heste | |||||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||||
Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||||||
Rammer for undervisning | |||||||||||||||||
Blokplacering | 3-ugers kursus januar | ||||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 065311 Almen husdyravl 068526 Tema: Husdyrfysiologi og husdyrernæring For veterinærstuderende anbefales 103400 Populationsbiologi | ||||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||||
Kursets målsætning er at give den studerende et kendskab til ernæring, træning, avl og management i hesteholdet. Desuden skal den studerende have forståelse for sammenhængen mellem fodring og adfærdsforstyrrelser eller sygdomme. | |||||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||||
Kurset vil give en indføring i fodring af heste. Der vil i den sammenhæng blive arbejdet med at analysere foderrationer i et hestehold samt udarbejdelse af foderplaner for heste i sommer- og vinterperioder. Det fysiologiske grundlag for træning af heste vil blive gennemgået og de praktiske konsekvenser vil blive diskuteret. Kurset vil introducere avlsmål, registrering og stambogsføring for danske hesteracer. Den studerende skal kunne vurdere avlsplaners effektivitet i relation til de egenskaber, der indgår i avlsmål og have kendskab til forskellige faktorers indflydelse på hoppens og hingstens reproduktionsevne. | |||||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||||
De overordnede problemstillinger samt grundlæggende viden inden for avl, ernæring og produktion gennemgås og behandles i forelæsningerne. Der afholdes 1-2 ekskursioner. Fra kursets start arbejdes i grupper (sammensat på tværs af studieretninger) med problemer relateret til kursets målsætning. Der udarbejdes en projektopgave, som afleveres og præsenteres ved kursets afslutning. | |||||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||||
Oplyses endeligt ved kursusstart. Relevante bøger er: Staun, H., 2004: Hestens ernæring. Biofolia Frape, D., 1998: Equine Nutrition & Feeding. Blackwell Falk-Rønne, J., et al. 2002: Fodring af Heste. Landbrugsforlaget Staun, H., 1996: Hestens eksteriørbedømmelse. DSR-forlag. | |||||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||||
Hanne H. Hansen, han@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333083 Hans Ranvig, har@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333090 | |||||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||||
Studienævn NSN | |||||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||