068065 Milk Production

Details
Department of Large Animal Sciences
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
Forbeholdt studerende på Mejerilinjen
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner
 
Organisation of TeachingKurset gennemføres på Høng Landbrugsskole
 
Block Placement3-ugerskursus juni
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076811 Raw Milk Quality
Gennemført mejeripraktik og kurset Mælk som råvare Fuldført 6. semester af levnedsmiddeluddannelsen el. tilsvarende
 
Restrictions20. Kurset er fortrinsvis for studerende, der har været i Mejeripraktik og har gennemført kurset Mælk som råvare
 
Course Objectives
Kurset har til formål at give den studende indsigt i de produktionsfaktorer der har betydning for ssammensætningen og kvaliteten af den mælk, der leveres til mejeriet. Den studerende skal derfor skal derfor opnå kendskab til malkekvægholdets produktionsvilkår og -metoder med særlig vægt på malkning og tilhørende teknik, hygiejne, pasning og fodring.
 
Course Contents
I kurset indgår analyser over mulige sammenhænge mellem den rå mælks kvalitet (kemisk, organoleptisk osv.) og produktionsbetingelser. Herved opnås kendskab til hvilke faktorer der kan påvirke sammensætningen og kvaliteten af mælken. Fodringens betydning for mælkenskvalitet og sammensætning tillægges en særlig vægt i kurset. Men der lægges også stor vægt på, at den studerende får et godt indblik i de praktiske forhold omkring mælkeproduktion, herunder indsigt i et staldanlægs indretning og udstyr og i de arbejdsrutiner og -funktioner, der er forbundet med mælkeproduktion.
I kurset behandles også forhold vedrørende foderstoflovgivning, foderkvalitet i relation til sundhed og mælkekvalitet, mælkens afregning, husdyretik, rådgivningstilbud, styringsredskaber, kvægbrugets økonomiske omsætning, mælkekvoter og fremtidsperspektiver ved mælkeproduktion.
 
Teaching And Learning Methods
Undervisning omfatter en teoretisk og/eller oversigtmæssig gennemgang af de enkelte emneområder i kurset. Projektarbejde er centralt i kurset og skal tage udgangspunkt i en eller flere af de i kurset involverede besætninger og behandle et eller flere emner af central betydning for mælkeproduktionen. Projektarbejdet kan udføres i grupper på op til 4 personer og skal resultere i en rapport, der dokumenterer den opnåede indsigt i mælkeproduktionen. De studerende deltager i malkearbejdet på forskellige typer gårde under vejledning af en faglærer. Yderligere overværes fodringen og pasningen på gårdene. Kursets afvikles på Høng Landbrugsskole.
 
Course Coordinator
Jørgen Pedersen, jp@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Department Secretariat, Phone: 35333589
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures50
practicals30
Excursions16
project work84

180