071218 Levnedsmiddelmikrobiologi

Detaljer
Inst. for Veterinær Patobiologi
Delkurser071213 Levnedsmiddelmikrobiologi
071214 Levnedsmiddekmikrobiologi
 
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi9 (ECTS)
KursustypeBachelorkursus
 
Eksamenbedømmelse af projektrapport


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur

071213 Identifikation af to udleverede bakterier (ca. uge 14 - tilmelding 21/2-11/3). Vægter 1/3



Beskrivelse af eksamen:
Eksamensdatoer:

071214 Undersøgelse af levnedsmiddel (4 dage i eksamensperioden). Vægter 2/3
 
Rammer for undervisningForelæsninger: 1 skemamodulpr. uge. Øvelser: 6 timer pr. uge.
 
BlokplaceringF1, forår

F4 ,forår
Mandag, onsdag og fredag 13-15. Forelæsninger: I modul F1 undervises kun torsdag - i modul F4 undervises kun tirsdag Forelæsninger. Modul F1 undervises kun torsdag - i modul 4 undervises kun tirsdag.

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger045319 
035218 Biokemi
035210 Biokemisk øvelseskursus
 
Kursets målsætning
Efter at have gennemført kurset, skal de studerende være i stand til at: Undersøge normale levnedsmidler mikrobiologisk, vurdere om den flora er den for levnedsmidlet forventede, identificere de i normale levnedsmidler forekommende mikroorganismer, samt undersøge levnedsmidler for forekomst af visse patogene mikroorganismer.
 
Kursusindhold
Gennem forelæsninger, selvstudie og praktisk arbejde belyses forekomst, økologi, identifikation og betydning af mikroorganismer i levnedsmidler.
I laboratoriekurset indøves metoder til identifikation af disse bakterier samt mikrobiologisk undersøgelse af levnedsmidler, således at det enkelte levnedsmiddels mikroflora og den kvalitetsmæssige betydning heraf kan vurderes. Derudover undersøges levnedsmidler for forekomst af visse patogene bakterier.
 
Undervisningsform
Forelæsningerne gives i oversigtsform over de enkelte bakteriegrupper. Ved de praktiske øvelser indarbejdes identifikation af ønskede og uønskede bakterier i levnedsmidler, samt metoder til undersøgelse af levnedsmidlers normale flora.
 
Litteraturhenvisninger
Aalbæk, B. og K. Petersen (1992): Mikrobiologisk teknik. Jordbrugsforlaget, København
Hald B., K. Jørgensen og J. Leisner (2003):Øvelsesvejledning til kursus i levnedsmiddelmikrobiologi I. Jordbrugsforlaget, København
Jay, J.M. (2000): Modern Food Microbiology. 6th ed., Van Notrand Reinholdt, New York; M.R.
 
Kursusansvarlig
Jørgen Johannes Leisner, jjl@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332768
Benedicte Hald, beh@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Laboratorium for Bakteriologi m.fl., Tlf: 35332762
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger42
praktiske øvelser84
forberedelse54
forberedelse42
eksamen48

270