071218 Food Microbiology

Details
Department of Veterinary Pathobiology
Sub Courses071213 Levnedsmiddelmikrobiologi
071214 Levnedsmiddekmikrobiologi
 
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits9 (ECTS)
Course LevelBSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner

071213 Identifikation af to udleverede bakterier (ca. uge 14 - tilmelding 21/2-11/3). Vægter 1/3



Description of Examination:
Dates of Exam:

071214 Undersøgelse af levnedsmiddel (4 dage i eksamensperioden). Vægter 2/3
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodulpr. uge. Øvelser: 6 timer pr. uge.
 
Block PlacementF1, forår

F4 ,forår
Mandag, onsdag og fredag 13-15. Forelæsninger: I modul F1 undervises kun torsdag - i modul F4 undervises kun tirsdag Forelæsninger. Modul F1 undervises kun torsdag - i modul 4 undervises kun tirsdag.

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites045319 
035218 Biochemistry
035210 Biochemistry, Laboratory Course
 
Course Objectives
Efter at have gennemført kurset, skal de studerende være i stand til at: Undersøge normale levnedsmidler mikrobiologisk, vurdere om den flora er den for levnedsmidlet forventede, identificere de i normale levnedsmidler forekommende mikroorganismer, samt undersøge levnedsmidler for forekomst af visse patogene mikroorganismer.
 
Course Contents
Gennem forelæsninger, selvstudie og praktisk arbejde belyses forekomst, økologi, identifikation og betydning af mikroorganismer i levnedsmidler.
I laboratoriekurset indøves metoder til identifikation af disse bakterier samt mikrobiologisk undersøgelse af levnedsmidler, således at det enkelte levnedsmiddels mikroflora og den kvalitetsmæssige betydning heraf kan vurderes. Derudover undersøges levnedsmidler for forekomst af visse patogene bakterier.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsningerne gives i oversigtsform over de enkelte bakteriegrupper. Ved de praktiske øvelser indarbejdes identifikation af ønskede og uønskede bakterier i levnedsmidler, samt metoder til undersøgelse af levnedsmidlers normale flora.
 
Course Litterature
Aalbæk, B. og K. Petersen (1992): Mikrobiologisk teknik. Jordbrugsforlaget, København
Hald B., K. Jørgensen og J. Leisner (2003):Øvelsesvejledning til kursus i levnedsmiddelmikrobiologi I. Jordbrugsforlaget, København
Jay, J.M. (2000): Modern Food Microbiology. 6th ed., Van Notrand Reinholdt, New York; M.R.
 
Course Coordinator
Jørgen Johannes Leisner, jjl@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332768
Benedicte Hald, beh@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Laboratory for Bakteriology a.o., Phone: 35332762
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures42
practicals84
preparation54
preparation42
examination48

270