Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 12 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||
Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, ekstern censur Eksamensdatoer: Godkendelse af rapport og skriftlig prøve. | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | ½ skemamodul pr. uge. Kun tirsdag Øvelser: 3 timer pr. uge | ||||||||||||||
Blokplacering | F6, forår Tirsdag 13-16 | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 076319 Makronæringsstoffer 076341 Mikronæringsstoffer 078032 Screening: Praktik A | ||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | 40 | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
At de studerende bliver i stand til at kunne (*)Planlægge og gennemføre ernæringsterapi og diætetik hos syge i forskellige faser af livet. (*)Redegøre for behandlingsprincipperne ved sygdomme, hvor kostændringer alene eller i kombination med medicinsk/kirurgisk behandling indgår i behandlingen. (*)Vurdere betydningen af sekundær profylakse (kostændring i risikogrupper) (*)Forholde sig kritisk til behandlings-principperne og opstille konkrete mål for behandlingen. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Kurset omfatter ernæringsterapi (kost, tilskudsdrikke, sondeernæring og parenteral ernæring: indikation, dosering, monitorering af effekt og evt. bivirkninger) og diætetik i forbindelse med f.eks. hjerte-karsygdomme, diabetes, fedme, mave-tarmsygdomme, lever- og nyresygdom. Der udarbejdes en projektrapport omhandlende virkningsmekanismen for interventionen, valg af interventionsform, rationale for monitorering af interventionen inkl. tidsplan for opnåelse af forventet effekt. | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Kurset er en kombination af forelæsninger, teroretiske øvelser og projektrapport. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Oplyses ved kursusstart | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Jens Kondrup, jeko@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimental ernæring, Tlf: 35332491 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||