076211 Confectionary and Beverages

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Projektarbejde/øvelser: 4 timer pr. uge Ekskursioner Kun i ulige år
 
Block Placement
Efter aftale

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076711 Food Chemistry
078061 Sensory Science
30771 DTU kursus
 
RestrictionsMax. 30
 
Course Objectives
Formålet med kurset er at give de studerende et indgående kendskab til den teknologisk fremstilling og kvalitetsvurdering af de vigtigste nydelsesmidler, herunder vurdering af hvordan produktkvaliteten påvirkes af råvarekvalitet fremstillingsprocessen.
 
Course Contents
Kurset skal ses i sammenhæng med Vegetabilske levnedsmidler der gennemføres i lige år. Kurset omfatter fremstilling og kvalitetsvurdering af følgende nydelsesmidler:

Konfektureprodukter (chokolade, marcipan, bolcher, lakrids etc.)
Ikke alkoholiske drikke (kaffe, te, kakao og læskedrikke)
Alkoholiske drikke (vin, øl og spiritus)
Kager og småkager
Snackprodukter
Krydderier og krydderurter
 
Teaching And Learning Methods
Kurset vil foregå i tæt samarbejde med relevante virksomheder, og det vil omfatte forelæsninger, virksomhedsbesøg (herunder skriftlig rapportering), samt praktiske projekter indenfor udvalgte emner.
 
Course Litterature
Kompendium
 
Course Coordinator
Leif Poll, lep@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333240
Mikael Agerlin Petersen, map@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333243
Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333241
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures40
Excursions40
preparation30
project work65
supervision5

180