076221 Plant Food Products

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Ekskursioner Projektarbejde Kurset afholdes kun i lige år
 
Block PlacementE3, efterår
Efter aftale

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076711 Food Chemistry
076820 Food Plants as Raw Materials
078061 Sensory Science
30771 DTU kursus
 
Course Objectives
Formålet med kurset er at give de studerende et indgående kendskab til fremstilling og kvalitetsvurdering af de vigtigste forarbejdede vegetabilske levnedsmidler.
 
Course Contents
Forarbejdede vegetabilske levnedsmidler er en vigtig del af befolkningens fødevareindtag og af fødevareindustriens produktion. Da det samtidig anbefales at øge indtaget af vegetabilier er kendskab til hvorledes forskellige produktionsprocesser påvirker produkternes smag, aroma, tekstur og næringsværdi væsentlig. I kurset arbejdes med produkter som f.eks. saft, marmelade, frosne/ tørrede og varmekonserverede grønsager, kartoffelprodukter, brød, pasta og margarine. Dette omfatter en vurdering af, hvordan produktkvaliteten påvirkes af råvarekvalitet og fremstillingsproces, herunder hvorledes vigtige smags- og næringsstoffer ændres i produktionen.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset vil foregå i tæt samarbejde med relevante virksomheder, og det vil omfatte forelæsninger, virksomhedsbesøg (herunder skriftlig rapportering), samt praktiske projekter indenfor udvalgte emner.
 
Course Litterature
Lærebogsmaterialet vil bestå af kapitler fra relevante fagbøger og aktuelle artikler fra internationale tidsskrifter. Materialet udleveres ved semestrets start og løbende.
 
Course Coordinator
Leif Poll, lep@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333240
Mikael Agerlin Petersen, map@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333243
Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333241
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures40
Excursions40
preparation30
project work65
supervision5

180