Department of Food Science | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||||||
Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | Joint BSc and MSc | ||||||||||||||
Examination | evaluation of project report Aid allowed Description of Examination: 13-point scale, internal examiner | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Ekskursioner Projektarbejde Kurset afholdes kun i lige år | ||||||||||||||
Block Placement | E3, efterår Efter aftale | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Optional Prerequisites | 076711 Food Chemistry 076820 Food Plants as Raw Materials 078061 Sensory Science 30771 DTU kursus | ||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
Formålet med kurset er at give de studerende et indgående kendskab til fremstilling og kvalitetsvurdering af de vigtigste forarbejdede vegetabilske levnedsmidler. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
Forarbejdede vegetabilske levnedsmidler er en vigtig del af befolkningens fødevareindtag og af fødevareindustriens produktion. Da det samtidig anbefales at øge indtaget af vegetabilier er kendskab til hvorledes forskellige produktionsprocesser påvirker produkternes smag, aroma, tekstur og næringsværdi væsentlig. I kurset arbejdes med produkter som f.eks. saft, marmelade, frosne/ tørrede og varmekonserverede grønsager, kartoffelprodukter, brød, pasta og margarine. Dette omfatter en vurdering af, hvordan produktkvaliteten påvirkes af råvarekvalitet og fremstillingsproces, herunder hvorledes vigtige smags- og næringsstoffer ændres i produktionen. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Kurset vil foregå i tæt samarbejde med relevante virksomheder, og det vil omfatte forelæsninger, virksomhedsbesøg (herunder skriftlig rapportering), samt praktiske projekter indenfor udvalgte emner. | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Lærebogsmaterialet vil bestå af kapitler fra relevante fagbøger og aktuelle artikler fra internationale tidsskrifter. Materialet udleveres ved semestrets start og løbende. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Leif Poll, lep@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333240 Mikael Agerlin Petersen, map@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333243 Åse Solvejg Hansen, aah@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333241 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||