Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||
Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur Eksamensdatoer: Løbende evaluering af projektrapporter | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger/holdundervisning: 1/2 skemamodul pr. uge Praktiske/teoretiske øvelser: 4 timer ugentligt | ||||||||||||||
Blokplacering | E6, efterår I E6 undervises kun tirsdag Øvelser tirsdag 13-17 | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 035218 Biokemi 010611 Statistisk grundkursus Human fysiologi, Biokemi og Statistisk grundkursus svarende til Levnedsmiddelbacheloruddannelsen. | ||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | 40 | ||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Kurset har til formål at give en dybtgående viden om vitamin- og mineralstofskiftet og dets betydning for den menneskelige organismes normale funktionsevne. | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Kurset omfatter vitaminer og mineralers forekomst, udnyttelse, omsætning, funktioner, interaktioner og sammenhæng med sygdom og sundhed. Efter at have gennemgået kurset skal den studerende kunne: 1. Forklare grundlægende principper for mikronæringsstoffernes ernæringsmæssige betydning 2. Forklare betydningen af mikronæringsstofernes biotilgængelighed og identificere faktorer af betydning herfor 3. Kunne beskrive metoder til bestemmelse af mikronæringsstofstatus 4. Erhverve kendskab til den danske befolknings mikronæringsstofindtag og identifikation af udsatte grupper 5. Identificere konsekvenser og udbredelse af mikronæringsstofmangel og forgiftning | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Kurset er en kombination af forelæsninger samt praktiske og teoretiske øvelser. Der gennemgås fagartikler, hvor de studerende lærer kritisk læsning og fremlæggelse. Desuden udføres en projektrapport i grupper. | |||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||
Shils, M.E., Olson, F.A., Shike, M. og Ross, A.C.: Modern Nutrition in Health and Disease. 9th ed., Williams & Wilkins, Baltimore 1999. Desuden anvendes supplerende materiale i form af specialartikler og anden videnskabelig litteratur samt kompendium udformet specielt til kurset. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Susanne Gjedsted Bügel, shb@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Sygdomsforebyggende ernæring, Tlf: 35332490 Klaus Bukhave, klb@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Børneernæring og International Ernærin, Tlf: 3528 | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||