Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||
Eksamen | skriftlig prøve med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur Eksamensdatoer: Løbende evaluering af øvelser | ||||||||||||
Rammer for undervisning | Forelæsninger/seminarer: 1/2 skemamodul pr. uge Øvelser: 3 timer pr. uge | ||||||||||||
Blokplacering | F3, forår Mandag 13-16 Forelæsninger kun mandag | ||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 076321 Kost- og ernæringsstatus 076360 Madens sociologi | ||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||
At den studerende udvikler kompetence til - på videnskabeligt grundlag - at planlægge en forebyggende eller sundhedsfremmende indsats på ernærings- eller levnedsmiddelområdet. | |||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||
- At identificere og analysere løsningsmuligheder vedrørende et sundhedsmæssigt problem. - At opstille målsætninger, herunder at præcisere målgruppen samt foretage et begrundet valg af interventionsniveauet for indsatsen. - At foretage et begrundet valg af interventionsinstrumenter under hensyntagen til andre aktører og interessenter på indsatsområdet. - At opstille og redegøre for det planlagte indsatsforløb, herunder den planlagte evaluering/effektmåling. Kandidatuddannelsen fokuserer på forebyggende ernæring. Det er derfor vigtigt, at de studerende får en viden om de virkemidler, der bruges til at forbedre befolkningens ernæring og dermed sundhed. Kurset er obligatorisk for He-studerende | |||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||
Kurset er en kombination af forelæsninger, gruppearbejde med case reports, seminarer og projektarbejde. | |||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||
Kamper-Jørgensen F, Almind G. Forebyggende sundhedsarbejde. København: Munksgaard, 4. udgave 2003. ISBN 87-628-0363-8. Rose, G. The strategy of preventive medicine. Oxford University Press 1992. ISBN 0-19-262486-5. | |||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||
Kim Fleischer Michaelsen, kfm@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Børneernæring og International Ernærin, Tlf: 35332495 | |||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||