Department of Human Nutrition | |||||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||||
Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||
Examination | evaluation of project report Aid allowed Description of Examination: pass/fail, internal examiner Seminarfremlæggelser | ||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger/seminarer: 1/2 skemamodul pr. uge. Øvelser: 2 timer pr. uge. | ||||||||||||
Block Placement | E5, efterår I E5 undervises kun fredag Øvelser fredag 13-15 | ||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||
Optional Prerequisites | Levnedsmiddelbacheloruddannelse eller tilsvarende | ||||||||||||
Restrictions | 30 | ||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||
Kursets målsætning er, at den studerende opnår indsigt i a) sociale, kulturelle og samfundsmæssige aspekter af maden i konsumptionssfæren og i b) de samfundsvidenskabelige metoder, som benyttes indenfor madsociologien. Efter at have gennemgået kurset, skal den studerende kunne vurdere madrelaterede problemstillinger i et socialt og kulturelt perspektiv og vurdere metodiske spørgsmål i forbindelse med samfundsvidenskabelige problemstillinger. | |||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||
Madkultur og spisevaner; måltiders struktur og indhold; madproduktion i husholdningen; madens betydninger i hverdagen; social og kulturel prægning af præferencer; mad og køn; sundhedshensyn i dagligdagens madvaner; kvantitative og kvalitative metoder indenfor madsociologien. Tyngdepunktet i kurset vil være et projekt, hvor de studerende gruppevis gennemfører et pilotprojekt til en empirisk undersøgelse indenfor et emne, de selv har valgt og afgrænset. | |||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||
Kurset består af en kombination af forelæsninger og seminarer samt projektarbejde i grupper. | |||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||
Holm, L (red.): Mad, mennesker og måltider. Samfundsvidenskabelige perspektiver. København: Munksgaard, 2003 samt supplerende videnskabelige artikler. Litteraturliste udleveres ved kursusstart. | |||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||
Lotte Holm, loho@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Sociology of Food, Phone: 35332496 | |||||||||||||
Study Board | |||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||
| |||||||||||||