076360 The Sociology of Food

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, internal examiner

Seminarfremlæggelser
 
Organisation of TeachingForelæsninger/seminarer: 1/2 skemamodul pr. uge. Øvelser: 2 timer pr. uge.
 
Block PlacementE5, efterår
I E5 undervises kun fredag Øvelser fredag 13-15

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesLevnedsmiddelbacheloruddannelse eller tilsvarende
 
Restrictions30
 
Course Objectives
Kursets målsætning er, at den studerende opnår
indsigt i a) sociale, kulturelle og
samfundsmæssige aspekter af maden i
konsumptionssfæren og i b) de
samfundsvidenskabelige metoder, som benyttes
indenfor madsociologien.
Efter at have gennemgået kurset, skal den
studerende kunne vurdere madrelaterede
problemstillinger i et socialt og kulturelt
perspektiv og vurdere metodiske spørgsmål i
forbindelse med samfundsvidenskabelige
problemstillinger.
 
Course Contents
Madkultur og spisevaner; måltiders struktur og
indhold; madproduktion i husholdningen; madens
betydninger i hverdagen; social og kulturel
prægning af præferencer; mad og køn;
sundhedshensyn i dagligdagens madvaner;
kvantitative og kvalitative metoder indenfor
madsociologien. Tyngdepunktet i kurset vil være et
projekt, hvor de studerende gruppevis gennemfører
et pilotprojekt til en empirisk undersøgelse
indenfor et emne, de selv har valgt og afgrænset.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset består af en kombination af forelæsninger og seminarer samt projektarbejde i grupper.
 
Course Litterature
Holm, L (red.): Mad, mennesker og måltider. Samfundsvidenskabelige perspektiver. København: Munksgaard, 2003 samt supplerende videnskabelige artikler.
Litteraturliste udleveres ved kursusstart.
 
Course Coordinator
Lotte Holm, loho@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Sociology of Food, Phone: 35332496
 
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures27
theoretical exercises40
preparation23
project work90

180