076371 Kostrelaterede sygdomme

Detaljer
Ins. for Human Ernæring
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeKandidatkursus
 
Eksamenskriftlig prøve


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur

Eksamensdatoer:
 
Rammer for undervisningForelæsninger og seminarer: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 2 timer pr. uge
 
BlokplaceringF5, forår
Fredag 13-15

 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger076319 Makronæringsstoffer
076341 Mikronæringsstoffer
 
Kursets målsætning
At gøre de studerende bekendte med de kostrelaterede årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet.
Efter kurset vil den studerende være i stand til at:
- redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese
- diskutere kostens/kostfaktorers indflydelse på patogenetiske faktorer, sygelighed og dødelighed mht. de væsentligste kostrelaterede sygdomme
- redegøre for de væsentligste ernæringsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan
 
Kursusindhold
Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: Overvægt og fedme; Kost og hjertekarsygdomme; Antioxidanter; Cancer; Osteoporose; Fejl- og underernæring. Hvert emne bearbejdes i forskellige vinkler i form af forelæsninger og øvelser. Øvelser vil som oftest være opbygget som cases.
 
Undervisningsform
Kurset består af forelæsninger, seminarer og teoretiske øvelser.
 
Litteraturhenvisninger
Shils ME, Olson JA, Shike M, Ross AC (1999). Modern Nutrition in Health and Disease. Williams & Wilkins, 9th ed., ISBN0-683-30769-X
 
Kursusansvarlig
Jens Rikardt Andersen, jra@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimental ernæring, Tlf: 35332504
Klaus Bukhave, klb@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Børneernæring og International Ernærin, Tlf: 3528
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger42
teoretiske øvelser28
forberedelse90
eksamen20

180