076371 Diet Related Diseases

Details
Department of Human Nutrition
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationwritten examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner

Dates of Exam:
 
Organisation of TeachingForelæsninger og seminarer: 1 skemamodul pr. uge Øvelser: 2 timer pr. uge
 
Block PlacementF5, forår
Fredag 13-15

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076319 Macronutrients
076341 Micronutrients
 
Course Objectives
At gøre de studerende bekendte med de kostrelaterede årsager til sygelighed og dødelighed i samfundet.
Efter kurset vil den studerende være i stand til at:
- redegøre for de væsentligste kostrelaterede sygdommes patogenese
- diskutere kostens/kostfaktorers indflydelse på patogenetiske faktorer, sygelighed og dødelighed mht. de væsentligste kostrelaterede sygdomme
- redegøre for de væsentligste ernæringsrelaterede sygdommes epidemiologi på nationalt, regionalt og globalt plan
 
Course Contents
Kurset er bygget op i moduler med hvert sit hovedemne, f.eks.: Overvægt og fedme; Kost og hjertekarsygdomme; Antioxidanter; Cancer; Osteoporose; Fejl- og underernæring. Hvert emne bearbejdes i forskellige vinkler i form af forelæsninger og øvelser. Øvelser vil som oftest være opbygget som cases.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset består af forelæsninger, seminarer og teoretiske øvelser.
 
Course Litterature
Shils ME, Olson JA, Shike M, Ross AC (1999). Modern Nutrition in Health and Disease. Williams & Wilkins, 9th ed., ISBN0-683-30769-X
 
Course Coordinator
Jens Rikardt Andersen, jra@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Clinical Nutrition, Phone: 35332504
Klaus Bukhave, klb@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Paediatric Nutrition and International Nutrition, Phone: 3528
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures42
theoretical exercises28
preparation90
examination20

180