076711 Food Chemistry

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits12 (ECTS)
Course LevelBSc
 
Examinationcontinious evaluation of practical reports


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Dates of Exam:



Description of Examination:
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge Praktiske øvelser: 4 timer Teoretiske øvelser: 2 timer og 2x35 min
 
Block PlacementF2, forår
I: Onsdag 8-12 lab samt torsdag 13-15 og fredag 9.35-10.55 II: Fredag 8-12 lab samt mandag 11.10-12.30 og tirsdag 13-15 III: Tirsdag 13-17 lab samt tirsdag 11.10-12.30 og torsdag 15-17 IV: Torsdag 13-17 lab samt fredag 9.35-10.55 og mandag 15-17

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites035218 Biochemistry
030611 Analytical and Physical Chemistry
 
Course Objectives
Vægten i kurset levnedsmiddelkemi ligger på kemi. Kurset sigter på at give en generel fysisk-kemisk forståelse af levnedsmiddelkomponenters vekselvirkning og danner den nødvendige basis for, at kurserne i råvarekvalitet og levnedsmiddelteknologi kan ligge på et rimeligt højt fagligt niveau.
 
Course Contents
Levnedsmiddelkemien redegør for den kemiske sammensætning og de fysisk/ kemiske egenskaber af levnedsmidlernes enkeltkomponenter samt for samspillet mellem disse, herunder deres ændring/ omdannelse under varierende ydre forhold.

Kurset behandler - på basis af de studerendes baggrund i bio- og organisk kemi - såvel lipider, proteiner og kulhydrater som de øvrige levnedsmiddelbestanddele, hvad enten de hidrører fra råmaterialerne eller forekommer som tilsætningsstoffer.
 
Teaching And Learning Methods
De enkelte hovedtyper af indholdsstoffer behandles summarisk i forelæsningsform. I løbet af kursets sidste forelæsninger søges det - med udvalgte levnedsmidler som eksempler - at samle de præsenterede enkeltheder til et hele. De teoretiske øvelser skal uddybe forelæsningsstoffet og giver mulighed for en nærmere diskussion af enkeltproblemer. Ved de praktiske øvelser, der indgår som eksamenspensum, og som deltagerne skal aflevere kortfattede rapporter over, behandles enkelte karakteristiske stoftyper og/eller metodikker.
 
Course Litterature
Belitz & Grosch: Food Chemistry. 2nd ed. (1999)
 
Course Coordinator
Leif Horsfelt Skibsted, ls@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Chemistry, Phone: 35333221
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures42
theoretical exercises53
practicals67
preparation198

360