076811 Raw Milk Quality

Details
Department of Food Science   98 %
Department of Basic Animal and Veterinary Sciences   2 %
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationwritten examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner

Dates of Exam:

Den studerende skal have godkendt en øvelsesrapport og en skriftlig opgave for at kunne gå til eksamen
 
Organisation of TeachingForelæsninger: 1 skemamodul pr. uge i 10 uger Øvelser: 6 timers praktiske øvelser i løbet af semestret Skriftlig opgave
 
Block PlacementF3, forår
Efter aftale

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites035218 Biochemistry
 
Course Objectives
Formålet med kurset er at give de studerende et grundlæggende kendskab til rå mælks kemiske sammensætning og egenskaberne af de enkelte komponenter. desuden skal de studerende opnå kendskab til mælkens fysiske egenskaber og mikrobiologi, samt til de faktorer, der påvirker mælkens kvalitet frem til opbevaring på mejeriet.
 
Course Contents
Rå mælks kemiske sammensætning og fysiske egenskaber, samt mikrobiologiske kvalitet. Produktionsmæssige forhold af betydning for den rå mælks kvalitet (race, genetiske forhold, alder, laktationsperiode, fodring mm.). Mælkens syntese, udvinding, opbevaring og transport. Anvendelsesbestemte og lovgivningsmæssige krav til kvalitet, herunder krav til økologisk mælk, samt kontrol med den rå mælks kvalitet.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset er baseret på gennemgang af ovenstående emner i form af forelæsninger suppleret med selvstudium og udarbejdelse af en skriftlig opgave. Der afholdes desuden en ekskursion i løbet af semestret, og alle studerende skal gennemføre en praktisk øvelse efter nærmere aftale.
 
Course Litterature
Pensum er baseret på nedennævnte bog, suppleret med enkelte artikler samt bilag:
P.F. Fox & P.L.H. McSweeney: Dairy Chemistry and Biochemistry, Blackie Academic & Professional, 1998.
 
Course Coordinator
Jeanette A. H. Jensen Otte, jo@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Chemistry, Phone: 35333189
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures29
practicals6
Excursions8
project work60
preparation73
examination4

180