Inst. for Fødevarevidenskab | |||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||
Kursustype | Fælleskursus | ||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: 13-skala, intern censur | ||||||||||
Rammer for undervisning | |||||||||||
Blokplacering | 3-ugers kursus januar | ||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 076711 Levnedsmiddelkemi Levnedsmiddelteknologi (DTU 27711) | ||||||||||
Begrænset deltagerantal | 20 | ||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||
Kursets formål er at bibringe den studerende en samlet beskrivelse af funktionalitetsbegrebet, en forståelse for samspillet mellem kemisk opbygning, funktionalitet og mikrostruktur, samt kendskab til metoder til bedømmelse af levnedsmidlers tekstur og fysiske stabilitet. Ved kursets afslutning skal den studerende være i stand til at vurdere et levnedsmiddels funktionelle egenskaber samt anvendelsen af funktionelle ingredienser i levnedsmidler ud fra kemisk/fysiske og sensoriske forhold. | |||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||
Den 1. uge gives der i forelæsninger og evt. mindre øvelser en introduktion til en række centrale problemstillinger, herunder reologiske egenskaber, vandbinding, emulsionsegenskaber, geldannelse, skumegenskaber, mikrostruktur samt sammenhængen mellem funktionalitet og sensorik. Den 2. uge gennemføres et praktisk projekt i laboratoriet i grupper på 4 studerende. Eksamen består af en bedømmelse af en projektrapporten, der afleveres den sidste dag i kursusperioden. | |||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||
Forelæsninger, øvelser og praktisk projektarbejde.NB:Kurset er et samarbejde mellem KVL og DTU.Kurset udbydes på KVL i år med ulige årstal og på DTU i år med lige årstal. Projekter afvikles både på DTU og KVL i alle år. | |||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||
Der anvendes et kompendium på kurset. Det består af en række artikler og revideres hvert år. Nærmere oplysninger ved kursets start. | |||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||
Richard Ipsen, ri@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Mejeriteknologi, Tlf: 35333225 | |||||||||||
Studienævn | |||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||
| |||||||||||