Department of Food Science | |||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||
Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||
Course Level | Joint BSc and MSc | ||||||||||
Examination | evaluation of project report Aid allowed Description of Examination: 13-point scale, internal examiner | ||||||||||
Organisation of Teaching | |||||||||||
Block Placement | 3-ugers kursus januar | ||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||
Optional Prerequisites | 076711 Food Chemistry Levnedsmiddelteknologi (DTU 27711) | ||||||||||
Restrictions | 20 | ||||||||||
Course Objectives | |||||||||||
Kursets formål er at bibringe den studerende en samlet beskrivelse af funktionalitetsbegrebet, en forståelse for samspillet mellem kemisk opbygning, funktionalitet og mikrostruktur, samt kendskab til metoder til bedømmelse af levnedsmidlers tekstur og fysiske stabilitet. Ved kursets afslutning skal den studerende være i stand til at vurdere et levnedsmiddels funktionelle egenskaber samt anvendelsen af funktionelle ingredienser i levnedsmidler ud fra kemisk/fysiske og sensoriske forhold. | |||||||||||
Course Contents | |||||||||||
Den 1. uge gives der i forelæsninger og evt. mindre øvelser en introduktion til en række centrale problemstillinger, herunder reologiske egenskaber, vandbinding, emulsionsegenskaber, geldannelse, skumegenskaber, mikrostruktur samt sammenhængen mellem funktionalitet og sensorik. Den 2. uge gennemføres et praktisk projekt i laboratoriet i grupper på 4 studerende. Eksamen består af en bedømmelse af en projektrapporten, der afleveres den sidste dag i kursusperioden. | |||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||
Forelæsninger, øvelser og praktisk projektarbejde.NB:Kurset er et samarbejde mellem KVL og DTU.Kurset udbydes på KVL i år med ulige årstal og på DTU i år med lige årstal. Projekter afvikles både på DTU og KVL i alle år. | |||||||||||
Course Litterature | |||||||||||
Der anvendes et kompendium på kurset. Det består af en række artikler og revideres hvert år. Nærmere oplysninger ved kursets start. | |||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||
Richard Ipsen, ri@life.ku.dk, Department of Food Science/Dairy Technology, Phone: 35333225 | |||||||||||
Study Board | |||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||
Course Scope | |||||||||||
| |||||||||||