078022 Functionality and Functional Ingredients in Food

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, internal examiner
 
Organisation of Teaching
 
Block Placement3-ugers kursus januar
 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites076711 Food Chemistry
Levnedsmiddelteknologi (DTU 27711)
 
Restrictions20
 
Course Objectives
Kursets formål er at bibringe den studerende en samlet beskrivelse af funktionalitetsbegrebet, en forståelse for samspillet mellem kemisk opbygning, funktionalitet og mikrostruktur, samt kendskab til metoder til bedømmelse af levnedsmidlers tekstur og fysiske stabilitet. Ved kursets afslutning skal den studerende være i stand til at vurdere et levnedsmiddels funktionelle egenskaber samt anvendelsen af funktionelle ingredienser i levnedsmidler ud fra kemisk/fysiske og sensoriske forhold.
 
Course Contents
Den 1. uge gives der i forelæsninger og evt. mindre øvelser en introduktion til en række centrale problemstillinger, herunder reologiske egenskaber, vandbinding, emulsionsegenskaber, geldannelse, skumegenskaber, mikrostruktur samt sammenhængen mellem funktionalitet og sensorik. Den 2. uge gennemføres et praktisk projekt i laboratoriet i grupper på 4 studerende. Eksamen består af en bedømmelse af en projektrapporten, der afleveres den sidste dag i kursusperioden.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, øvelser og praktisk projektarbejde.NB:Kurset er et samarbejde mellem KVL og DTU.Kurset udbydes på KVL i år med ulige årstal og på DTU i år med lige årstal. Projekter afvikles både på DTU og KVL i alle år.
 
Course Litterature
Der anvendes et kompendium på kurset. Det består af en række artikler og revideres hvert år. Nærmere oplysninger ved kursets start.
 
Course Coordinator
Richard Ipsen, ri@life.ku.dk, Department of Food Science/Dairy Technology, Phone: 35333225
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures40
project work125
supervision15

180