078027 Food Legislation and Quality Management

Details
Department of Food Science   50 %
Department of Veterinary Pathobiology   50 %
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits6 (ECTS)
Course LevelJoint BSc and MSc
 
Examinationoral examination


Aid allowed

Description of Examination: pass/fail, external examiner

og kendskab til pensum



Description of Examination:
 
Organisation of Teaching3-ugerskursus
 
Block Placement3-ugers kursus januar
 
Teaching LanguageDanish
 
Course Objectives
At give de studerende kendskab til Fødevareloven
og de vigtigste lovgivningsmæssige bestemmelser
om produktion og forhandling af fødevarer.
Endvidere kendskab til organisationen af den
offentlige kontrol. På grundlag af kvalitets-
og sundhedskrav til fødevarer gives et detaljeret
kendskab til virksomhedernes lovbefalede genkontrol, samt kvalitetssikring ifølge Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) konceptet og kvalitetstyrings i henhold til ISO 9001:2000.
 
Course Contents
Under kurset gennemgås fødevareloven og de vigtigste lovgivningsmæssige bestemmelser om fødevare. Endvidere gennemgås eksempler på branchekoder til brug for virksomhedernes egen- kontrol. Kvalitets- og sundhedsmæssige krav til fødevare gennemgås og diskuteres og anvendes med gældende lovgivning som udgangspunkt til brug for en detaljeret gennemgang af egenkontrol, HACCP og ISO 9001:2000 ved produktion og salg af fødevarer. Opbygningen af det offentlige kontrol- system fra primærproducent til forbrugeren og dets samspil med virksomhedens egenkontrol og anden form for kvalitetsstyring gennemgås. Kvalitetsholdning og overvågning af kvalitets- omkostninger behandles som forudsætning for en effektiv kvalitetsstyring.
 
Teaching And Learning Methods
Forelæsninger, kollokvier og gruppearbejde med opgaver i fortolkning af fødevarelovgivning og kvalitetsstyring som forudsætning for fødevare- kvalitet og sikkerhed.
 
Course Litterature
Food quality management - a techno-managerial approach. P.A. Luning, W.J. Marcelis, W.M.F. Jongen. Wageningen Pers.
 
Course Coordinator
Nils Arneborg, na@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333266
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures30
Colloquia10
Excursions5
project work115
supervision20

180