078028 Emballering af levnedsmidler

Detaljer
Inst. for Fødevarevidenskab
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeFælleskursus
 
Eksamenbedømmelse af projektrapport


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur
 
Rammer for undervisning3-ugers kursus (juni)
 
Blokplacering3-ugerskursus juni
 
UndervisningssprogDansk
 
Anbefalede forudsætninger076711 Levnedsmiddelkemi
071213 
071214 
27711 DTU kursus
 
Kursets målsætning
Formålet med kurset er at give de studerende en grundlæggende viden om emballering af levnedsmidler, herunder forståelse for samspil mellem emballage, emballeringsmetode og det emballerede levnedsmiddel.
 
Kursusindhold
Kurset vil omhandle: Emballager fremstillet af papir/pap, metaller, glas og plast- og biopolymerer; fremstilling af plast; permeabilitet samt optiske og mekaniske egenskaber af plastpolymerer; migration af plastpolymerer; tryk på emballage; nedbrydningsreaktioner i og holdbarhed af levnedsmidler; vakuum pakning; modificeret atmosfære pakning, sous vide teknologi, aktiv emballering og spiselig film; pakning af forskellige levnedsmiddeltyper (kød, fisk, mælk, cerealier m.v.); sikkerhedsmæssige og lovgivningsmæssige aspekter af pakning; emballage som salgsparameter.
 
Undervisningsform
Kurset omfatter en række oversigtsforelæsninger, teoretiske opgaver, projektarbejde samt ekskursion. Projekterne foregår i hold af 3-4 personer. Hvert hold udarbejder en rapport med besvarelse af en teoretisk opgave. Rapporten danner grundlag for den mundtlige eksamen.
 
Litteraturhenvisninger
Kompendium og udleveret materiale
 
Kursusansvarlig
Jens Kristian Stenbæk Møller, jemo@life.ku.dk, Institut for Fødevarevidenskab/Fødevarekemi, Tlf: 35283290
 
Studienævn
Studienævn LSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger40
projektarbejde80
ekskursioner12
forberedelse28
eksamen10
vejledning10

180