Ins. for Human Ernæring | |||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||
Rammer for undervisning | 3 ugers kursus | ||||||||||||
Blokplacering | 3-ugers kursus januar | ||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||
Obligatoriske forudsætninger | 073141 Sygdomslære og ernæringsfysiologi ved sygdom | ||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Kun studerende i Klinisk Ernæring, der har gennemført kursus 073141 Sygdomslære og ernæringsfysiologi ved sygdom | ||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||
At de studerende bliver i stand til at kunne planlægge, gennemføre og vurdere kost- og ernæringsstatus hos syge herunder de almindelige principper for screening. Som grundlag skal kendes patofysiologiske og immunologiske ændringer ved sygdom, underernæring og traume. | |||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||
Kurset omfatter principper for tilrettelæggelse af screening for fejlernæring, herunder underernæring. Screening af et antal patienter. Instruktion ved klinisk diætist. Følge en læge på stuegang til patienter med ernæringsproblemer. | |||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||
Kurset er en kombination af forelæsninger, gruppearbejde, plenumdiskussioner og praktikophold ved sygehus eller universitetshospital | |||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||
Oplyses ved kursusstart. | |||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||
Jens Kondrup, jeko@life.ku.dk, Institut for Human Ernæring/Klinisk og eksperimental ernæring, Tlf: 35332491 | |||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||
Studienævn LSN | |||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||
| |||||||||||||