Department of Food Science | |||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||
Credits | 6 (ECTS) | ||||||||||
Course Level | Joint BSc and MSc | ||||||||||
Examination | evaluation of project report Aid allowed Description of Examination: pass/fail, internal examiner | ||||||||||
Organisation of Teaching | 3-ugers kursus | ||||||||||
Block Placement | 3-ugerskursus juni | ||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||
Optional Prerequisites | 010611 Statistics, Basic Course 076338 Exploratory Data Analysis / Chemometrics 078018 Introduction to Food Production | ||||||||||
Restrictions | 30 | ||||||||||
Course Objectives | |||||||||||
At give en forståelse af sensorik som en videnskabelig disciplin rettet mod problemløsning i forskning og i levnedsmiddelindustri | |||||||||||
Course Contents | |||||||||||
Sensorik er en tværfaglig og videnskabelig disciplin, der omhandler menneskets evne til at beskrive og bedømme et produkts egenskaber ved hjælp af sanserne (syn, lugt, smag, hørelse og berøring). Der vil blive redegjort for sanserne og samspillet mellem disse. Der vil blive lagt vægt på omtalen af de forskellige sensoriske metoder herunder anvendelse af forbruger- og ekspertpaneler. Desuden omtales en række fysisk-kemiske analyser, som kan beskrive levnedsmidlers kvalitetsmæssige egenskaber, såsom sukker-, syre-, aroma-, tekstur- og farveanalyser. Sammenhængen mellem de sensoriske data og de kemisk-fysiske målinger analyseres. Den mere praktiske tilrettelæggelse af bedømmelser, herunder valg af bedømmelsens skala, udvalg og kontrol af dommere, krav til bedømmelsesfaciliteter samt prøvernes antal, udtagning og servering, og vurdering af bedømmelsesresultaterne vil blive behandlet. | |||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||
Kurset vil udover en række forelæsninger bestå af praktiske øvelser så som forskelstest, sensorisk profilering og tærskelværdibestemmelse. Gæsteforelæsere vil belyse sensorik set fra både forskning og industri. Der vil blive lagt vægt på, at de studerende selvstændigt gennemfører en projektopgave og udarbejder en projektrapport. | |||||||||||
Course Litterature | |||||||||||
M. Martens (ed) Kompendium i Sensorik ved KVL | |||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||
Wender Bredie, wb@life.ku.dk, Department of Food Science/Sensory Science, Phone: 35333242 | |||||||||||
Study Board | |||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||
Course Scope | |||||||||||
| |||||||||||