078526 Food Technology - Production of Beer

Details
Department of Food Science
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits12 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationoral examination


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner



Description of Examination:
 
Organisation of Teaching1 skemamodul pr. uge Andre undervisningsformer: ekskursioner, eksperimentelt arbejde
 
Block PlacementE7, efterår
Efter aftale

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional Prerequisites071213 
071214 
 
Course Objectives
Kursets formål er gennem projektorienteret arbejde
med problemstillinger inden for planteforædling
og dyrkning, maltnings- og brygningsteknologi,
fermentering, mikrobiologi, sensorik og kvalitetskontrol at bibringe den studerende en sammenhængende og tværfaglig forståelse af ølproduktionskæden:
Fra byg til malt, urt og øl.
 
Course Contents
Kursus behandler med bryggeriprocessen som udgangspunkt tværfaglige problemstillinger der rækker fra en landbrugsråvare til et højteknologisk fermenteret nydelsesmiddel. De studerende får indblik i råvarer som byg og humle herunder planteforædling og dyrkning i relation til anvendelsen af byg som råvare til fremstilling af malt. De får endvidere et indgående kendskab til maltningsprocessen, bryghusteknologi og fermenteringsprocessen i bryggerier. Bryggerigærs teknologiske egenskaber og karakterisering af gær som starterkulturer på molekylært niveau indgår i kursus. Endvidere indgår kvalitetsstyring fra råvare til færdigvare med særlig vægt på disciplinerne, som sensorik, kemometri og mikrobiologi.
 
Teaching And Learning Methods
De studerende skal lave et temaprojekt, der skal dække så stor en del af ølproduktionskæden som muligt, afhængigt af deltagerantallet. Der kan laves projekter inden for byg/malt, bryg- og fermenteringsteknologi, samt mikrobiologisk kemisk/fysisk og sensorisk kvalitetskontrol. Projektarbejdet udføres i grupper på 2-3 studerende og vil omfatte litteratursøgning samt ekskperimentelt arbejde bl.a. på KVL´s pilotudstyr til maltning, brygning og fermentering). Projektarbejdet afsluttes med udarbejdelse af en rapport, der fremlægges mundtlig på et afsluttende eksamensseminar.
 
Course Litterature
Lewis, J.J. & Young T.W. (1995) Brewing.
Chapman & Hall, London pp 260
 
Course Coordinator
Henrik Siegumfeldt, hsi@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333286
Lars Munck, lmu@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333358
Mogens Jakobsen, moj@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333216
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures16
practicals200
Excursions16
project work128

360