Department of Food Science | |||||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||||
Credits | 12 (ECTS) | ||||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||||
Examination | oral examination Aid allowed Description of Examination: 13-point scale, external examiner Description of Examination: | ||||||||||||
Organisation of Teaching | 1 skemamodul pr. uge Andre undervisningsformer: ekskursioner, eksperimentelt arbejde | ||||||||||||
Block Placement | E7, efterår Efter aftale | ||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||
Optional Prerequisites | 071213 071214 | ||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||
Kursets formål er gennem projektorienteret arbejde med problemstillinger inden for planteforædling og dyrkning, maltnings- og brygningsteknologi, fermentering, mikrobiologi, sensorik og kvalitetskontrol at bibringe den studerende en sammenhængende og tværfaglig forståelse af ølproduktionskæden: Fra byg til malt, urt og øl. | |||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||
Kursus behandler med bryggeriprocessen som udgangspunkt tværfaglige problemstillinger der rækker fra en landbrugsråvare til et højteknologisk fermenteret nydelsesmiddel. De studerende får indblik i råvarer som byg og humle herunder planteforædling og dyrkning i relation til anvendelsen af byg som råvare til fremstilling af malt. De får endvidere et indgående kendskab til maltningsprocessen, bryghusteknologi og fermenteringsprocessen i bryggerier. Bryggerigærs teknologiske egenskaber og karakterisering af gær som starterkulturer på molekylært niveau indgår i kursus. Endvidere indgår kvalitetsstyring fra råvare til færdigvare med særlig vægt på disciplinerne, som sensorik, kemometri og mikrobiologi. | |||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||
De studerende skal lave et temaprojekt, der skal dække så stor en del af ølproduktionskæden som muligt, afhængigt af deltagerantallet. Der kan laves projekter inden for byg/malt, bryg- og fermenteringsteknologi, samt mikrobiologisk kemisk/fysisk og sensorisk kvalitetskontrol. Projektarbejdet udføres i grupper på 2-3 studerende og vil omfatte litteratursøgning samt ekskperimentelt arbejde bl.a. på KVL´s pilotudstyr til maltning, brygning og fermentering). Projektarbejdet afsluttes med udarbejdelse af en rapport, der fremlægges mundtlig på et afsluttende eksamensseminar. | |||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||
Lewis, J.J. & Young T.W. (1995) Brewing. Chapman & Hall, London pp 260 | |||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||
Henrik Siegumfeldt, hsi@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333286 Lars Munck, lmu@life.ku.dk, Department of Food Science/Quality and Technology, Phone: 35333358 Mogens Jakobsen, moj@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Microbiology, Phone: 35333216 | |||||||||||||
Study Board | |||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||
| |||||||||||||