Department of Food Science Department of Human Nutrition 0 % | |||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||
Credits | 12 (ECTS) | ||||||||||
Course Level | MSc | ||||||||||
Examination | evaluation of project report Aid allowed Description of Examination: 13-point scale, external examiner | ||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger: Et ugentligt skemamodul Projektarbejde | ||||||||||
Block Placement | F4 ,forår Se kursus hjemmeside | ||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||
Optional Prerequisites | Ingen | ||||||||||
Restrictions | Maks. 30 deltagere | ||||||||||
Course Objectives | |||||||||||
Mål er at give studerende et sammenhængende og tværfagligt kendskab til emnet naturlige antioxidanter. Interesse for emnet er stigende indenfor levnedsmiddelindustrien og i samfundet generelt, idet høj indtagelse af antioxidantrige levnedsmidler har vist sig at være associeret med lavere sygdomsrisiko. Frie radikalers betydning for sygdomme og ældningsprocesser er i stigende grad i fokus. I levnedsmiddelproduktionen arbejdes intensivt på at klarlægge naturlige antioxidanters anvendelsesområder. | |||||||||||
Course Contents | |||||||||||
Der vil i projektarbejdet blive taget udgangspunkt i indholdet af antioxidanter i planter. Forskellige bærtyper, planteekstrakter og juicer vil blive undersøgt. Der vil blive foretaget screeningsundersøgelser og praktiske lagringsforsøg til bestemmelse af effektiviteten i levnedsmidler. Kemiske analyser skal videre sammenlignes med en sensorisk vurdering af produkterne. Ernæringsmæssigt vil emnet blive belyst udfra kritisk genemgang af metoder og data fra kostinterventionsstudier. Det eksperimentelle arbejde vil blive relateret til publicerede undersøgelser. | |||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||
Kurset omfatter et ugentligt skemamodul med forelæsninger og seminarer. Derudover arbejdes der med temaprojekter, som skal afdække emnet naturlige antioxidanter i forskellige sammenhænge. Projektarbejdet udføres i grupper på 2-4 studerende og vil omfatte litteraturstudier og eksperimentelt arbejde. Projektarbejdet afsluttes med udarbejdelse af en rapport, der fremlægges mundtligt ved et afsluttende eksamensseminar. | |||||||||||
Course Litterature | |||||||||||
Kompendium til temaet "Naturlige antioxidanter", DSR-Forlag. | |||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||
Susanne Gjedsted Bügel, shb@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Preventive Nutrition, Phone: 35332490 Mogens Larsen Andersen, mola@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Chemistry, Phone: 35333262 | |||||||||||
Study Board | |||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||
Course Scope | |||||||||||
| |||||||||||