078536 Natural Antioxidants - in relation to Food Chemistry, Toxicology and Human Nutrition

Details
Department of Food Science
Department of Human Nutrition   0 %
Earliest Possible Year
Duration1 semester
 
Credits12 (ECTS)
Course LevelMSc
 
Examinationevaluation of project report


Aid allowed

Description of Examination: 13-point scale, external examiner
 
Organisation of TeachingForelæsninger: Et ugentligt skemamodul Projektarbejde
 
Block PlacementF4 ,forår
Se kursus hjemmeside

 
Teaching LanguageDanish
 
Optional PrerequisitesIngen
 
RestrictionsMaks. 30 deltagere
 
Course Objectives
Mål er at give studerende et sammenhængende og tværfagligt kendskab til emnet naturlige antioxidanter. Interesse for emnet er stigende indenfor levnedsmiddelindustrien og i samfundet generelt, idet høj indtagelse af antioxidantrige levnedsmidler har vist sig at være associeret med lavere sygdomsrisiko. Frie radikalers betydning for sygdomme og ældningsprocesser er i stigende grad i fokus. I levnedsmiddelproduktionen arbejdes intensivt på at klarlægge naturlige antioxidanters anvendelsesområder.
 
Course Contents
Der vil i projektarbejdet blive taget udgangspunkt i indholdet af antioxidanter i planter. Forskellige bærtyper, planteekstrakter og juicer vil blive undersøgt. Der vil blive foretaget screeningsundersøgelser og praktiske lagringsforsøg til bestemmelse af effektiviteten i levnedsmidler. Kemiske analyser skal videre sammenlignes med en sensorisk vurdering af produkterne. Ernæringsmæssigt vil emnet blive belyst udfra kritisk genemgang af metoder og data fra kostinterventionsstudier. Det eksperimentelle arbejde vil blive relateret til publicerede undersøgelser.
 
Teaching And Learning Methods
Kurset omfatter et ugentligt skemamodul med forelæsninger og seminarer. Derudover arbejdes der med temaprojekter, som skal afdække emnet naturlige antioxidanter i forskellige sammenhænge. Projektarbejdet udføres i grupper på 2-4 studerende og vil omfatte litteraturstudier og eksperimentelt arbejde. Projektarbejdet afsluttes med udarbejdelse af en rapport, der fremlægges mundtligt ved et afsluttende eksamensseminar.
 
Course Litterature
Kompendium til temaet "Naturlige antioxidanter", DSR-Forlag.
 
Course Coordinator
Susanne Gjedsted Bügel, shb@life.ku.dk, Department of Human Nutrition/Preventive Nutrition, Phone: 35332490
Mogens Larsen Andersen, mola@life.ku.dk, Department of Food Science/Food Chemistry, Phone: 35333262
 
Study Board
Study Committee LSN
 
Course Scope
lectures21
project work314
supervision25

360