088017 CAD til landbrugsbygninger

Detaljer
Inst. for Produktionsdyr og Heste
Tidligst mulig placering
Varighed1 semester
 
Pointværdi6 (ECTS)
KursustypeFælleskursus
 
Eksamenbedømmelse af projektrapport


med hjælpemidler

Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur
 
Rammer for undervisning
 
Blokplacering3-ugers kursus januar
 
UndervisningssprogDansk
 
Begrænset deltagerantal20
 
Kursets målsætning
Formålet er at sætte deltagerne i stand til at anvende computerbaseret tegningsfremstilling (CAD) i forbindelse med planlægning af landbrugsbygninger.
 
Kursusindhold
Kurset giver grundlæggende kendskab til programsystemet AutoCAD og metoder til 2D- og 3D- konstruktion af bygninger samt visualisering. Desuden introducers til formålsbestemt tilpasning af AutoCAD, samt fremstilling og anvendelser af kort og flyfotos som datagrundlag for udarbejdelse af tegninger. Kurset henvender sig fortrinsvis til studerende, der har gennemført eller ønsker kurser i husdyrproduktion og landbrugsbygninger.
 
Undervisningsform
Undervisningen gives dels som forelæsninger, introduktioner og øvelser, dels som vejledning ved projektarbejdet. Gennem introduktioner opnås forståelse for CAD-systemets opbygning og funktionalitet og for metoder og teknik i forbindelse med 2D- og 3D-konstruktion og præsentation. Fremstilling og brug af analoge og digitale kort gennemgås. En række øvelser giver konkret erfaring og rutine med håndtering af data, programmer og udstyr. Som afslutning på kurset skal der udarbejdes et gruppeprojekt, som demonstrerer deltagernes viden og praktiske færdigheder.
 
Litteraturhenvisninger
Oplyses ved kursusstart
 
Kursusansvarlig
Bjarne Schmidt Bjerg, bb@life.ku.dk, Institut for Produktionsdyr og Heste/Faggruppe: Produktion og sundhed, Tlf: 35333586
 
Studienævn
Studienævn NSN
 
Kursusbeskrivelsesomfang
forelæsninger15
praktiske øvelser45
ekskursioner5
forberedelse75
projektarbejde40

180