Department of Veterinary Pathobiology | |||||||||||||
Earliest Possible Year | |||||||||||||
Duration | 1 semester | ||||||||||||
Credits | 3 (ECTS) | ||||||||||||
Course Level | Joint BSc and MSc veterinærkursus | ||||||||||||
Examination | practical-written examination Aid allowed Description of Examination: pass/fail, external examiner | ||||||||||||
Organisation of Teaching | 2 uger (9 dage) enten i 10. eller 11. semester | ||||||||||||
Block Placement | Se undervisningsplan for veterinæruddannelsen | ||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||
Mandatory Prerequisites | 103611 General Pathology 103700 Infection Microbiology 103528 Food-/Environmental Hygiene and Fish Diseases 103623 Special Pathology | ||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||
Undervisningen omfatter praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn, som fastlagt i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeris gældende lovgivning på området. Formålet er at opnå færdigheder og indsigt i praktisk kødkontrol og hygiejnisk tilsyn, hvilket betinges af, at den studerende har bestået de under forudsætninger nævnte fag før kursus påbegyndes. Den studerende vil herefter kunne indgå i veterinærkontrollens arbejde, såvel på de private, som på de eksportautoriserede virksomheder. | |||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||
Det lovgivningsmæssige grundlag gennemgås. Den praktiske kødkontrol indøves på slagtegangen (svin/kreatur), ved brug af patologiske/anatomiske præparater samt ved udvidede undersøgelser (efterkontrol), og der lægges desuden vægt på veterinærkontrollens rolle i bekæmpelse af zoonotiske agens i slagtemiljøet. Under kurset udarbejdes en hygiejnerapport på baggrund af selvstændigt udført hygiejnetilsyn med tilhørende rengøringskontrol. Rapporten baseres på den for eksportautoriserede slagterier og kødvikrsomheder gældende lovgivning. Endvidere skal der i tilknytning til hygiejnerapporten udarbejdes et kontrolprogram efter HACCP-princippet. | |||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||
Særlige forhold: Fra Slagteriskolen i Roskilde er modtaget meddelelse om, at i h.t. Veterinærdirektoratets bekendtgørelse nr. 317 af 10. juni 1993 skal alle, som håndterer fersk kød, dvs. også deltagere ved kurset i praktisk kødkontrol, underkastes en helbredskontrol med henblik på udstedelse af en helbredsattest. Blanket til helbredsattest kan hentes i Studieforvaltningen. Helbredsattesten kan uden udgift udstedes af KVLs læge Bolette Balslev, Bülowsvej 2 C, tlf. 3322 8071. Attesten skal efterfølgende afleveres til Skoleslagteriet i Roskilde på 1. mødedag. | |||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||
Der udleveres kursusmateriale ved kursets start. | |||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||
Kirsten Jørgensen, kj@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332770 | |||||||||||||
Study Board | |||||||||||||
Study Committee V | |||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||
| |||||||||||||