Inst. for Veterinær Patobiologi | |||||||||||||||||
Tidligst mulig placering | |||||||||||||||||
Varighed | 1 semester | ||||||||||||||||
Pointværdi | 6 (ECTS) | ||||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||||
Eksamen | bedømmelse af projektrapport med hjælpemidler Beskrivelse af eksamen: bestået/ikke bestået, intern censur | ||||||||||||||||
Rammer for undervisning | |||||||||||||||||
Blokplacering | 3-ugerskursus juni | ||||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | 103528 Fødevare- og miljøhygiejne samt fiskesygdomme | ||||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Max. 30 | ||||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||||
Gennem kurset opnås praktisk og teoretisk indsigt inden for områderne levnedsmiddelmikrobiologi, levnedsmiddelkemi og proceshygiejne, der er en forudsætning for at kunne løse almindeligt forekommende problemstillinger på Fødevaredirektoratets regionale laboratorier, på slagterier og i det private hjem. | |||||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||||
-Moderne principper til kvalitetssikring som HACCP (Hazard Analysis of Critical Control Point) -Praktiske undersøgelser af udvalgte proceslinier -Hurtigmetoder med praktisk anvendelse af udvalgte metoder -Immunologiske metoder til påvisning af mikroorganismer og disses toksiner, med praktisk anvendelse af udvalgte metoder -Nyere levnedsmiddelkemiske analysemetoder, deres principper, anvendelsesområder og begrænsninger samt demonstrationer af nogle af disse metoder | |||||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||||
Kurset består af seminarer og praktiske øvelser samt ekskursioner til levnedsmiddelproducerende virksomheder og laboratorier. Der udformes en projektrapport indeholdende en selvstændig beskivelse af et valgfrit emne, der tilstræbes at have et omfang af 10 sider inklusive referencer. Opgaven skal afleveres senest 14 dage efter at kurset er sluttet. | |||||||||||||||||
Litteraturhenvisninger | |||||||||||||||||
Microorganisms in foods, vol. 5-6. ICMSF, 1996/1998 HACCP in Microbiological Safety and Quality. ICMSF, 1998 HACCP in Meat, Poultry and Fish Processing, A.M.Pearson, T.R.Dutson eds., 1996 New Methods of Food Preservation, G.W.Gould ed., 1995 Diagnostic Molecular Microbiology. Principles and Applications, D.H.Persing, T.F.Smith, F.C.Tenover & T.J.White eds., 1993 | |||||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||||
Jørgen Johannes Leisner, jjl@life.ku.dk, Institut for Veterinær Patobiologi/Faggruppen for Mikrobiologi, Tlf: 35332768 | |||||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||||
Studienævn V | |||||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||||
| |||||||||||||||||