104214 Practical Clinics, Large Animals

Details
Department of Large Animal Sciences
Sub Courses104216 Intern medicin
104215 Kirurgi
Earliest Possible YearMSc. 1 year to MSc. 2 year
DurationThree blocks
 
Credits15 (ECTS)
Course LevelMSc
 
ExaminationFinal Examination

written examination and oral examination

Practical Examination


Some Aid allowed

Description of Examination: Intern medicin: Praktisk mundtlig eksamen, kun visse hjælemidler Kirurgi: Praktisk skriftlig eksamen, uden hjælpemidler

Weight: Begge eksaminer vægter lige.



13-point scale, external examiner
 
Requirement For Attending ExamØvelserne skal børe bestået.
 
Organisation of TeachingSe specialplan fra instituttet på CampusNet. Kurset udbydes som led i overflytningsordningen for (V9).
 
Block PlacementBlok 1
Week Structure: Udenfor ugestruktur

Blok 2
Week Structure: Udenfor ugestruktur

Blok 4
Week Structure: Udenfor ugestruktur, Specialforløb i blok 4
 
Teaching LanguageDanish
 
Mandatory PrerequisitesKUM og MKR (Store husdyr). Forudsætningerne gælder for at kunne starte på V9 øvelserne samt gå til eksamen.
 
Areas of Competence the Course Will Address
Der skal ikke beskrives kompetencemål.
 
Course Objectives
Undervisningen skal bibringe den studerende 1) viden om principper for og praktiske færdigheder indenfor diagnostik, behandling og profylakse af de væsentligste sygdomme hos store husdyr i Danmark. 2) viden om anvendelse af basale principper til løsning af sygdomsproblemer i stordyrspraksis. 3) den nødvendige basis for videre uddannelse indenfor fagområdet.

 
Course Contents
Patientmaterialet omfatter dels heste, kvæg, grise, får og geder indsat på Hospital for Store Husdyr, dels dyr i besætninger, der besøges som led i undervisningen.

Kursus omfatter de hyppigst forekommende medicinske infektions- og organsygdomme og kirurgiske lidelser, idet der lægges vægt på at belyse vigtige aspekter af de nævnte faglige discipliner med henblik på håndtering af sygdomsproblemer hos enkeltdyr og populationer.
 
Teaching And Learning Methods
Praktisk klinisk kursus foregår ved undersøgelse af enkeltdyr på Hospital for Store Husdyr, dels ved undersøgelse af populationer i produktionsdyrsbesætninger. Endvidere gennemføres tværgående undersøgelser af organsystemer på flere dyr, tværgående gruppe-opgaver med udgangspunkt i patienter indsat på hospitalet samt træning i at udforme diagnose, prognose og terapi. I undervisningen inddrages endvidere de besætningsrelaterede aspekter af diagnostik, terapi og profylakse med udgangspunkt i klinisk undersøgelse af enkeltdyr eller populationer. Elementer af klov- og hovpleje samt beslag indgår ligeledes i undervisningen. Andre undervisningsformer (videotek, opgaver mv.) anvendes, når det er hensigtsmæssigt på baggrund af indhøstede erfaringer. En del af den selvstændige aktivitet i Hospital for Store Husdyr kan foregå på hospitalet efter aftale med hospitalsadministratorerne, hvor de studerende sammen med de tjenestegørende dyrlæger vil deltage i arbejdet med patientbehandlingen udenfor normal arbejdstid. Af hensyn til patienterne, men også de studerendes udbytte af undervisningen, skal den studerende bruge den nødvendige tid hjemme til forberedelse til den praktiske kirurgiske og medicinske undervisning, og til efter den praktiske undervisning at sætte sig ind i sygdomme og sygdomskomplekser, der er blevet gennemgået og/eller demonstreret ved den praktiske undervisning.
 
Course Litterature
Orientering om kursets indhold kan findes i flere veterinærvidenskabelige håndbøger og kompendier - se i øvrigt litteraturhenvisninger Medicin, Kirurgi og Reproduktion (10 42 00)samt KUM ( 10 40 10)

 
Course Coordinator
Julie Fjeldborg, jf@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Medicine and Surgery, Phone: 35332872
Jens Peter Nielsen, jpni@life.ku.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35332844
 
Study Board
Study Committee V
 
Course Scope
practicals162
preparation282
examination6

450