Department of Large Animal Sciences | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 2 year | ||||||||||||||
Duration | One block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | BSc | ||||||||||||||
Examination | Continuous Assessment written examination All aids allowed Description of Examination: I løbet af kurset stilles 5 mindre projektopgaver, hvoraf mindst 4 skal afleveres til bedømmelse. Weight: 100% pass/fail, internal examiner | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 2 Week Structure: C | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
Kompetencer indenfor grundvidenskab Viden om de almindeligste husdyrproduktionssystemer. Viden om de vigtigste metoder til planlægning af husdyrproduktion. Kompetencer indenfor teknologi og produktion Anvende enkle modelværktøjer til analyse og løsning af problemstillinger af relevans for en konkret husdyrproduktionsenhed. Anvende principper for formidling af og prioritering af anbefalinger til beslutningstagere i husdyrproduktionen Kompetencer indenfor etik og værdier Er opmærksom på forholdene for husdyrproduktion i Danmark og betydningen af natur- og samfundsskabte produktionsbegrænsninger, herunder de komplekse samspil mellem produktion, sundhed, rammerne for produktion, driftsledelse, rådgivning, lovgivning og etik | |||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
De studerende opnår viden om sammensætning af produktionssystemer med husdyr og kendskab til planlægning og analyse af disse samt udmøntning af de afledte resultater i helhedsorienterede anbefalinger til beslutningstagere i husdyrproduktionen. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
De almindeligt forekommende husdyrproduktionsgrene vedrørende kvæg, svin og fjerkræ præsenteres og med udgangspunkt i foderforsyning og opstaldningsforhold arbejdes med: - Planlægning af produktionssystemer - Planlægning og budgettering af foderforsyning - Dimensionering af staldanlæg og opbevaringsfaciliteter - Opstilling af anlægs- og driftsbudgetter - Fortolkning af målte produktionsresultater - Vurdering af produktionsresultaters betydning for indtjeningen I forbindelse med planlægning og analyse benyttes besætningsdata, faglige databaser og hjemmesider, håndbøger, regneark, statistisk teori og besætningssimuleringsmodeller. | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Undervisningen indeholder forelæsninger, øvelser (både med og uden computer), ekskursioner og udarbejdelse af en række mindre rapporter, der afleveres i løbet af kurset. Rapporterne udarbejdes fotrinsvis i grupper og omfatter eksempler på planlægnings- og analysearbejde vedrørende kvæg, svin og fjerkræ. | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Svinehold - en grundbog. udgave 2004 Landbrugsforlaget. Malkekvæghold - en grundbog. udgave 2002. Landbrugsforlaget. | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Anders Ringgaard Kristensen, ark@dina.kvl.dk, Department of Large Animal Sciences/Production and Health, Phone: 35333091 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee NSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||