Department of Veterinary Pathobiology | |||||||||||||||
Earliest Possible Year | BSc. 3 year | ||||||||||||||
Duration | Half a block | ||||||||||||||
Credits | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Course Level | BSc | ||||||||||||||
Examination | Final Examination written examination and oral examination All aids allowed Description of Examination: Projektarbejdet afsluttes med udarbejdelse af en rapport, der fremlægges på et afsluttende eksamensseminar Weight: En ligelig vægtning mellem rapport og fremlæggelse 13-point scale, internal examiner | ||||||||||||||
Organisation of Teaching | Forelæsninger Øvelser/projektarbejde | ||||||||||||||
Block Placement | Blok 2 Week Structure: A | ||||||||||||||
Teaching Language | Danish | ||||||||||||||
Optional Prerequisites | Fødevaremikrobiologi | ||||||||||||||
Restrictions | 20 | ||||||||||||||
Areas of Competence the Course Will Address | |||||||||||||||
Grundvidenskabelige kompetancer -Kendskab til sygdomsfremkaldende bakterier, der transmiteres via fødevarer -Forståelse af den biologi som ligger til grund for deres evne til at overføres via fødevarer samt deres forskelligartet evne til at fremkalde sygdom hos mennesker. Kompetancer rettet mod teknologi og production -Forståelse af pricipper for mikrobiologiske analyser af fødevarer ved brug af såvel traditionelle som moderne metoder baseret på biokemiske og makromolekylære elementer. -Forståelse af problemstillinger relateret til eksperimentelt design. | |||||||||||||||
Course Objectives | |||||||||||||||
I kurset vil de studerende få kendskab til de væsentligste fødevarebårne sygdomsfremkaldende bakterier samt de mekanismer som ligger til grund for deres evne at overføres og inficere via fødevarer. Ved kursets afslutning skal den studerende være i stand til at undersøge levnedsmidler for forekomst af væsentlige patogene bakterier. Endvidere vil de studerende have kendskab til metoder der anvendes til "fingerprintning" med henblik på at følge bakteriernes transmission fra råvare til færdigvare. | |||||||||||||||
Course Contents | |||||||||||||||
I kurset skal den studerende selv udarbejde en strategi til påvisning af en bestemt fødevarebåren, sygdomsfremkaldende mikroorganisme i et valgt levnedsmiddel. Herigennem vil den studerende få mulighed for at afprøve både traditionelle og nye identifikationsteknikker såsom multiplex PCR, ELISA mm. samt vil få kendskab til patogene bakteriers forekomst og økologi. Ligeledes vil den studerende stifte bekendskab med "fingerprint" teknikker, hvorved bestemte bakterielle kloner vil kunne følges fra råvarer, gennem produktionen til lagring | |||||||||||||||
Teaching And Learning Methods | |||||||||||||||
Den første teoretiske del af kurset vil bestå af en række forelæsninger samt individuelle undersøgelser af relevante analysemetoder. I den efterfølgende praktiske del vil de studerende selvstændigt arbejde med implementering af den valgte metode. | |||||||||||||||
Course Litterature | |||||||||||||||
Towner, K.Y. and Cockrane, A (1993): Molecular methods for microbial identification and typing. Chapman and Hall, London Noter | |||||||||||||||
Course Coordinator | |||||||||||||||
Hanne Ingmer, hi@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Section for Microbiology, Phone: 35332773 Benedicte Hald, beh@life.ku.dk, Department of Veterinary Pathobiology/Laboratory for Bakteriology a.o., Phone: 35332762 | |||||||||||||||
Study Board | |||||||||||||||
Study Committee LSN | |||||||||||||||
Course Scope | |||||||||||||||
| |||||||||||||||