Fødevareøkonomisk Institut | |||||||||||||||
Tidligst mulig placering | Kandidat 2. år | ||||||||||||||
Varighed | En blok | ||||||||||||||
Pointværdi | 7.5 (ECTS) | ||||||||||||||
Kursustype | Kandidatkursus | ||||||||||||||
Eksamen | Sluteksamen skriftlig og mundtlig eksamen Portfolio eksamen Alle hjælpemidler tilladt Beskrivelse af eksamen: projektopgave plus mundtlig eksamen. Vægtning: projektopgave 75% mundtlig eksamen 25% 13-skala, ekstern censur | ||||||||||||||
Rammer for undervisning | |||||||||||||||
Blokplacering | Blok 3 Ugestruktur: B | ||||||||||||||
Undervisningssprog | Dansk | ||||||||||||||
Anbefalede forudsætninger | Økonomistyring og moderne ledelsesteknologier | ||||||||||||||
Begrænset deltagerantal | Max. 20 studerende | ||||||||||||||
Kompetenceområder | |||||||||||||||
Grundvidenskab Har opnået kendskab til det teoretiske og metodologiske grundlag for at arbejde med strategi og ledelse Forståelse af behavioristisk, kybernetisk og anden beslutnings- og ledelsesteori Kan overføre generel beslutningsteori til strategisk problemløsning i en given kontekst Kan vurdere de barrierer, som påvirker implementeringen af en effektiv problemløsning Teknologi og produktion Opnået kendskab til gennemførelsen af strategiprocessens forskellige faser Har viden om specifikke strategiske og ledelsesmæssige værktøjer Kan anvende ledelsesmæssige principper ved design af virksomhedsøkonomiske styrings- og kontrolsystemer Etik og værdier Er opmærksom på etiske overvejelser og kan reagere på dilemmaer, som kan opstå i forskellige rådgivnings- og ledelsessituationer Kan reflektere over de værdier, som er bestemmende for forskellige ledelseskulturer Kan reflektere over erfaringer, som opnås gennem konsulentarbejde, og dermed bidrage til erfaringsbaseret læring | |||||||||||||||
Kursets målsætning | |||||||||||||||
Kurset er en overbygning på det nye kursus "Økonomistyring og moderne ledelsesteknologier". | |||||||||||||||
Kursusindhold | |||||||||||||||
Kurset omfatter følgende emneområder: - strategiformulering i jordbrugets virksomheder (fx Porter, ressourcebaseret strategiplanlægning, strategiprojekter i jordbruget) - strategiformuleringens forskellige elementer (fx værdigrundlag, omverdensanalyse, strategigenerering, risikohåndtering) - kompleks beslutningsteori (fx behaviouristisk, evolutionær og kognitiv) - kybernetisk styring og kontrol (fx enkelt loop og dobbelt loop mekanismer) - strategiimplementering (fx strategisk adfærd, Balanced Scorecard, læring) - nyere ledelsesteorier (fx værdiledelse, human resources, forandringsledelse) - ledelse i netværk (fx social netværksteori, supply chain management, teamwork) - innovation og entreprenørskab i mindre virksomheder (fx innovationsteori, teknologispredning, iværksættere, aktionsforskning) - formidling af strategisk beslutnings- og ledelsesinformation (kommunikationsteori, tavs viden, strategiske beslutningsgrundlag) | |||||||||||||||
Undervisningsform | |||||||||||||||
Undervisningen vil bestå af traditionelle forelæsninger hvor centrale dele af pensum gennemgåes. For at sikre de studerende mulighed for indlæring vil der være en række praktiske og teoretiske velser hvor de enkel- og gruppevis arbejder med udleverede opgavesæt under kyndig vejledning. Derudover skal der gruppevis arbejdes med en projektrapport. I denne proces vil der være intensiv sparring og vejledning af de enkelte projektgrupper. | |||||||||||||||
Kursusansvarlig | |||||||||||||||
Mogens Lund, mogens@foi.dk, Fødevareøkonomisk Institut/Afdeling for Produktion og Teknologi, Tlf: 35336874 | |||||||||||||||
Deltagerbetaling | |||||||||||||||
Gebyr for undervisningsmaterialer. | |||||||||||||||
Studienævn | |||||||||||||||
Studienævn NSN | |||||||||||||||
Kursusbeskrivelsesomfang | |||||||||||||||
| |||||||||||||||